De Jong Verkeersopleidingen

2 februari 2015

in Overig nieuws

Rijschoolstokje wordt overgedragen
Wieger de Jong volgt vader Sjoerd op

Heeg, 11 december 2014 – De Jong Verkeersopleidingen is een begrip in Heeg en omstreken. Al sinds 1980 verzorgt Sjoerd de Jong autorijlessen.
Het is allemaal begonnen aan de Tollewei en vanaf 1987 is het een vertrouwd beeld op de Draei 5.

In 1992 stapte zijn oudste zoon Wieger al bij in het bedrijf. Samen met andere instructeurs worden lessen gegeven aan generaties inwoners van Heeg en omstreken. Die omgeving is al vergroot, doordat Wieger ook vanuit Bolsward opereert. Het lesgeven zit bij vader en zoon in het bloed. Weer of geen weer, met de auto gaan ze er op uit. Vanaf 1 januari 2015 doet Sjoerd het wat rustiger aan. Niet omdat hij het lesgeven moe is, maar omdat het tijd is het roer over te laten aan de nieuwe generatie. Sjoerd blijft aan boord en blijft o.a. samen met Wieger de theorielessen verzorgen op het vertrouwde adres aan de Draei 5 in Heeg. Praktijkleerlingen in Heeg, Sneek, Bolsward en omstreken worden, zo mogelijk met nog meer enthousiasme, aan een rijbewijs geholpen. Achter de geraniums zul je Sjoerd niet gauw vinden: ‘Ik blijf zeker lesgeven, het is veel te leuk om er helemaal mee te stoppen.’

Participatiesamenleving

Sjoerd de Jong is gespecialiseerd in het geven van aangepaste rijlessen. U kunt denken aan bijvoorbeeld mensen met een verminderd gezichtsveld. Ook zij willen graag hun rijbewijs halen of behouden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een zogenaamd telescoopsysteem. Deze kleine telescoop wordt bovenin het rechter- of linker brillenglas geplaatst en verbetert daardoor het zicht op de weg. De telescoop zorgt er namelijk voor dat het zicht op afstand twee tot vier keer word vergroot. Zo kan men mee blijven doen in de samenleving. Je zelfstandig kunnen verplaatsen onder andere in het verkeer, zonder directe hulp van anderen, maakt daar onderdeel van uit. Men kan hierdoor immers langer zelfstandig blijven functioneren.

Een ander specialisme van Sjoerd is het verzorgen van lessen voor het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR). ‘Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen die een herseninfarct hebben gehad’. Zij moeten (opnieuw) leren autorijden met een beperking. Onze automaat is voorzien van speciale aanpassingen om deze lessen te kunnen verzorgen. Kandidaten die bij het CBR een praktische rijgeschiktheidstest moeten afleggen, zijn bij ons dus op het juiste adres!

Kijk voor een gratis proefles of meer informatie op www.dejongverkeersopleidingen.nl .

Overdracht De Jong Verkeersopleidingen

Overdracht De Jong Verkeersopleidingen

Sjoerd de Jong draagt per 1 januari 2015 de leiding van De Jong Verkeersopleidingen over aan zijn zoon Wieger.