Logopediepraktijk

3 februari 2015

in Overig nieuws

Logopediepraktijk

Logopediepraktijk

‘Logopediepraktijk Salverda slaagt met vlag en wimpel
voor Kwaliteitstoets Logopedie!’

Op woensdag 26 november werd de logopediepraktijk van Heidi Salverda- van Veen uit Joure bezocht door auditbureau Health Care Auditing (HCA) uit Haarlem. De logopediepraktijk van Heidi is een van de eerste logopediepraktijken in Friesland die de Kwaliteitstoets Logopedie heeft behaald.

Logopediepraktijk Salverda is een all-round logopediepraktijk met vestigingen in Heeg en Wommels. Op de praktijken zijn twee logopedisten werkzaam, Thominde Miedema en Heidi Salverda- van Veen. Sinds maart 2014 is ook vierdejaars stagiaire Lisa Brakels het team komen versterken.

Op onze praktijken helpen we mensen wanneer ze problemen ondervinden met de spraak, de taal, hun stem, de mondmotoriek, de ademing of bijvoorbeeld met het slikken. De praktijken zijn kindvriendelijk ingericht en voldoen aan de inrichtingseisen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (N.V.L.F.). De logopedisten geven zowel in het Fries als in het Nederlands behandeling. We zijn een tweetalige logopediepraktijk. Ook behandeling aan huis is mogelijk op medische indicatie. De logopedisten zijn regionaal actief in hun vak en volgen regelmatig na- en bijscholing. Zo ook op gebied van kwaliteit van logopedische zorg.

Sinds 1 januari 2014 kunnen logopedisten een vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie laten afnemen in hun praktijk. Door middel van deze toets, wordt ondermeer bekeken of de logopedisten werken volgens de richtlijnen van hun beroepsgroep en de juiste stappen volgen tijdens het doen van logopedisch onderzoek en behandeling.

De logopedisten van Logopediepraktijk Salverda hebben kwaliteit van logopedische zorg hoog in het vaandel staan en nodigden auditbureau HCA uit een vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie te komen afnemen.

‘Tijdens de toets waren 2 auditoren aanwezig namens auditbureau HCA, die beiden ook zelf werkzaam zijn als zorgverlener. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Daardoor heeft de audit in ontspannen sfeer kunnen plaatsvinden en konden we veel kwijt over ons vak dat we dagelijks met veel passie uitvoeren. We hebben de toets op beide locaties met tienen gehaald en dat is wel een kroon op ons dagelijks werk maar zeker ook op de inzet en goede samenwerking binnen ons team. Ook heeft HCA ons nuttige tips gegeven om ons logopedisch handelen nog verder te verbeteren voor de toekomst. Op deze manier kunnen we onze klanten, ongeacht van welke zorgverzekeraar, blijven voorzien van kwalitatief goede logopedische zorg’, zo vertelt praktijkhouder Heidi Salverda – van Veen.

  • Logopediepraktijk Salverda is de gehele week geopend en hanteert geen wachtlijst.
  • Maandelijks wordt een gratis inloopspreekuur georganiseerd waar u terecht kunt met vragen over logopedie!
  • Heeft u logopedie nodig? Logopedische zorg wordt vergoed middels de basisverzekering.
  • Meer informatie? Kijk op www.logopediepraktijksalverda.nl