Vanuit It Heechhus

2 februari 2015

in It Heechhus

logo-heechhusHet is begin december als ik dit schrijf en als u dit leest is het oude jaar alweer overgegaan in het nieuwe en is het nieuwe alweer “gewoon” misschien. Het is ook al een tijdje geleden, dat u nieuws uit het bestuur van Heechhûs heeft gekregen en dus tijd om bij te praten.

Jan Bergsma gaat per 01-04-2015 met ontslag en hij zal in een volgende Syboade zelf een bericht plaatsen. Het bestuur dankt Jan voor zijn inzet voor It Heechhûs en heeft in overleg met Jan een passend afscheid bedacht.

Ook wij hebben weer een jaar afgesloten, waarin van alles is gebeurd en georganiseerd. Veel inzet van het personeel en vrijwilligers is er geweest. Vlak voor de kerst zijn wij bij elkaar geweest om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. In de toespraak, die ik heb gehouden, is de centrale gedachte dat zonder die inzet van zowel personeel als vrijwilligers It Heechhûs in lastig vaarwater terecht zou zijn gekomen.
In diezelfde toespraak heb ik verteld, dat It Heechhûs 13 jaar lang met een negatief saldo heeft moeten afsluiten en het bestuur verwacht dat 2014 een positief resultaat laat zien. En die verwachting is redelijk zeker. In de volgende editie van de Sylboade meer hierover.

Dat dit geweldig nieuws is en dat iedere betrokkene van It Heechhûs dit met vreugde heeft ontvangen, zal duidelijk zijn. Het is de kroon op het werk van velen. Maar verslappen kunnen we niet, ook in 2015 zullen we alle zeilen moeten bijzetten om de ingeslagen koers vast te houden.
De maatschappelijke opdracht van It Heechhûs (toegankelijkheid voor ons bloeiende verenigingsleven en het kunnen aanbieden van een cultureel programma) is belangrijk voor een dorp en ook voor het jaar 2015 zijn er weer mooie plannen, waarbij we u graag als gast willen ontvangen.

De nieuwe ontwikkelingen in It Heechhûs in het kort geschetst:

    • Samen met de dorpstuin-groep zijn er ontwikkelingen een groen dorpsplein te ontwikkelen een plan wat ingebed is in de plannen van het Friese meren project. Hiertoe zijn al stappen gezet en willen we u graag in betrekken. Elders in dit blad leest u hier meer over.
    • De kringloop winkel van Paulien is gesloten (het bestuur vindt het jammer dat Paulien na zoveel inzet dit besluit heeft moeten nemen) en er wordt nagedacht hoe we verder invulling willen geven voor het inzetten van deze ruimte.
    • De groep “Heegsportief” is nog steeds actief op zoek naar mogelijkheden voor de oude sportzaal een nieuwe te realiseren, waarin de “elkweervoorziening” ook vorm krijgt.
    • Jacqueline Nipperus stopt over enkele maanden met haar werk als bestuurslid. Dat is erg jammer maar wel begrijpelijk na 7 jaar inzet. Elders in dit blad is er een interview met haar te lezen waardoor u misschien enthousiast wordt om haar bestuurschap over te nemen. Uit bovenstaande blijk, dat wij nog steeds mensen kunnen gebruiken die zich willen inzetten voor een onderdeel van It Heechhûs. Mocht u geïnteresseerd zijn om aan een van deze vele onderwerpen deel te nemen, dan horen wij dit graag.
      U kunt ook altijd bellen met mij voor een oriënterend gesprek.

Namens het bestuur,

Janke Postema