Bridgeclub Heeg

3 maart 2015

in Bridgeclub Heeg

Door verhuizing van mijn bridgepartner Marie Spanninga ben ik dit seizoen in Heeg om in bridge termen te blijven ‘buiten spel‘ gezet. Maar gelukkig kan ik het bridgen toch nog op peil houden… wat heet!…, omdat ik deze winter met Lida Sixma in Sneek bridge.
Maar zo nu en dan kom ik in Heeg invallen. Zo werd ik deze keer gestrikt om een stukje voor de Sylboade te schrijven. En ja, bedenk maar eens wat als je als ‘frjemde fûgel’ weer eens mag invallen. Wat overigens totaal geen straf is bij deze plezierige club.
Welnu voor ik om middernacht It Heechhûs verlaat, heb ik mijn stukje al opgeslagen op de harde schijf in mijn hoofd.

Tijdens de gezellige nazit kwam me een nieuwe conventie ter ore. Nu zijn er in de loop van de bridge historie naast de reële biedingen heel wat conventies bedacht, die je als partners onderling afspreekt en deze hoort te allerteren om je tegenstanders niet op een dwaalspoor te zetten. Maar als je eens een ‘off-day’ hebt, ben je soms door al die conventies ook weleens it spoar bjuster.

GOKBODJEVan Leo Rinia hoor ik dat zijn maat Maarten Steinvoorn de spraakmakende ‘Heijermans’ conventie hanteert en dan is het aan Leo om ‘op hoop van zegen’ contact te houden. Maar het bridgespel is echt geen een of ander pokerspelletje, hoewel je wel met een pokerface dient te spelen, en zo kan een gokbodje je ook best weleens een topper bezorgen, maar kun je ook hartstikke down gaan!

Uitslagen kunt u vinden op de site van de bridgeclub.

CONTACT 15X8Mariet Swart