Heech Yn Top

3 maart 2015

in Overig nieuws

Al twee jaar zeilt het skûtsje Avontuur onder de vlag van Heeg. Na twee behaalde kampioenschappen in de IFKS, kondigt zich een nieuwe uitdaging aan. Namelijk het opzetten van Stichting Heegemer skûtsje.
U zult zich vast afvragen waarom.

In 2015 viert het skûtsje haar 10 jarig jubileum.
Mede te danken aan sponsoren, club van 100 leden en de verhuur van het skûtsje. Door deze financiële middelen kunnen we het skûtsje in de vaart houden. Ondanks de crisis, lukt dit nog steeds.

Door de behaalde resultaten, groeit de belangstelling, nieuwsgierigheid en zijn we toe aan een nieuwe uitdaging. Wat zou het fantastisch zijn om samen met u en met Heeg e.o. een groter skûtsje in de vaart te brengen. Om dit te kunnen realiseren wordt de Stichting Heegemer skûtsje opgericht.

Velen van u zal bekend zijn met het Iepen Friese Kampioenschappen (IFKS). Het IFKS bestaat uit 4 klassen waar men in kan zeilen. Klasse B en C, De grote A, die u wellicht kent van televisie en radio en de kleine a. Ons skûtsje doet mee in  de kleine a klasse. Alleen goedgekeurde skûtsjes mogen meedoen aan de IFKS. Dit wordt bepaald door een commissie. Met een groot skûtsje begint men in de C-klasse. Na promotie komt het schip, het volgende kampioenschap uit in de B-klasse. Er is dus een promotie degradatie systeem binnen de C-klasse, B-klasse en A-klasse. Ons streven is om in de A-klasse uit te komen voor Heeg. Om dit te realiseren moet er een groot skûtsje worden aangekocht.

Met een goed plan en financiële steun zijn er mogelijkheden en nog belangrijker, een kans van slagen. Achter de schermen wordt al de hele winter druk gebrainstormd, een plan is uitgewerkt en de stichting is inmiddels opgericht.

Er zijn al diverse bedrijven persoonlijk door de schipper van de Avontuur (Sietse Broersma) benaderd en geïnformeerd.  Op dit moment zijn er al heel veel bedrijven enthousiast geworden en willen met ons de plannen realiseren. Wij zijn tot op heden nog niet bij alle bedrijven langs geweest.

Bent  u na dit verhaal nieuwsgierig geworden en heeft u belangstelling? Hiervoor kunt u contact op nemen met stichting Heegemer skûtsje. Of wilt u graag dat we langs komen? Bel of mail ons en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bent u een enthousiaste watersporter die het zeilen op het Heegemer skûtsje een uitdaging vindt, dit wil ervaren of wat wil betekenen in welke vorm dan ook voor de stichting of het skûtsje? Laat het ons weten, een ieder is van harte welkom! In de Sylboade van april hoort u vast meer van ons.

Heech Yn Top

Heech Yn Top

Wij hebben ‘Heech al yn Top’ en jo ek?

Enthousiaste en vriendelijk groeten:

Schipper en bemanning van Heegemerskûtsje
Sietse Broersma