Nieuws van SSS Heeg

15 maart 2015

in SSS Heeg

17 jan. 1e plaatsingswedstrijd jongens turncompetitie niv. 6 t/m 10 in Hoogeveen
Arjen en Riemer Durk hebben deze dag een prima wedstrijd geturnd en konden met een 6e plaats voor Arjen en een 20e plaats voor Riemer Durk met een goed gevoel huiswaarts keren. Vorig jaar turnden deze heren nog volledig in de achterhoede en nu hebben ze zich al weer een stuk verbeterd.

24 jan.1e plaatsingswedstrijd jongens niv. 11 t/m 15 in Stiens
Als eersten moesten Its en Jorrit aantreden. Hier hadden ook Jelmer en Toon  moeten starten, maar Toon brak een week voor de wedstrijd zijn pink en Jelmer kon door trieste familie omstandigheden niet deelnemen.
Voor Its was het zijn allereerste wedstrijd in de categorie benjamin niveau 15. Of het de gewoonste zaak van de wereld was won Its deze wedstrijd met bijna 3 punten voorsprong op zijn concurrenten.
Jorrit deed het iets bescheidener. Hij eindigde in de categorie pupil niv.11, met een 5e plaats, net buiten de prijzen.
In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Rutmer. De Fries- en Noord Nederlands kampioen kwam, zag en overwon in de categorie benjamin niv.13.
Zowaar een goede uitgangspositie voor de Friese titels dit jaar voor de Hegemer turners. Alleen hopen we dat Rutmer de tweede wedstrijd weer hersteld zal zijn van een opgelopen enkelblessure bij het voetballen.

31 jan. 1e plaatsingswedstrijd voor het NK 3e divisie dames in 2e Exlooërmond.
Baukje is deze wedstrijd voor het eerst op landelijk niveau in actie gekomen in supplement D. Op dit niveau blijken ook veel meisjes uit het topsport niveau terug te stromen. Met een 12e plaats in een groep van 18 tursters viel Baukje net af voor doorstroming naar de halve finales.

7 februari 1e plaatsingswedstrijd dames keuze sup. E t/m G in Bolsward
Op deze gladde zaterdag met ijzel op de A7 moesten we over de A7 naar Bolsward. Gelukkig heelhuids aangekomen kon Marrit , die in Nijland woont, haar wedstrijd aanvangen. Na 3 geturnde toestellen moet de vloeroefining de beslissing brengen in haar categorie, jeugd supplement F. Voor haar gevoel had Marrit het er goed vanaf gebracht, maar achteraf bleek dat ze een onderdeel had vergeten, waardoor ze 4 punten aftrek kreeg. Erg jammer, want hierdoor zakte ze naar de laatste plaats, waar ze anders nog kans had gehad op een prijs.
De tweede wedstrijd kwam Daimy uit Hommerts in actie. Ook zij turnde erg constant, maar maakte een foutje bij de sprong. Toch kon ze tevreden huiswaarts keren met een derde prijs in de categorie jeugd supplement G.
In de laatste wedstrijd van de dag mocht Anna haar wedstrijd turnen in de categorie junior supplement G. Na een zeer stabiele wedstrijd werd de 2e prijs gewonnen door Anna.

– 14 februari 1e wedstrijd meisjes niv. 11/12 in Makkum
Dit was de dag van een aantal debutanten. Eerst was Rebecca  aan de beurt in de groep Instap niv. 11. Door rustig en foutloos te turnen kon aan het eind van de wedstrijd een 5e prijs worden opgehaald in een groep van 29 turnsters.
Vervolgens waren 4 meisjes aan de beurt die hun eerste “echte” wedstrijd zouden gaan turnen in de categorie pre-instap2 niv.12. Magré, Isa, Ymie en Ilona stonden te popelen om te laten zien wat ze konden. Er werd keurig geturnd en dat leverde de volgende klasseringen op.
Ilona 1e prijs en Magrë 9e , Isa 14e en Ymie 15e in een groep van 25 turnsters.
Deze dag was dan ook weer een onverwacht groot succes voor SSS-Heeg.
– Ook moesten Arjen en Riemer Durk hun 2e wedstrijd van de turncompetitie turnen in Joure.
Arjen werd deze keer 7e en Riemer Durk 17e .

Alle uitslagen zijn te vinden op: www.noord.kngu.nl bij “uitslagen”.

Nieuwe leden zijn van harte welkom! Kom gerust eens langs bij 1 van de gymlessen van S.S.S. of kom een paar proeflessen meedoen!
De lestijden zijn als volgt:
Woensdagmiddag: 13.00 u. – 13.45 u. kleuters groep 1 basisschool
13.45 u. – 14.30 u. kleuters groep 2 basisschool
14,30 u. – 15.30 u. meisjes groep 3 en 4 basisschool
15.30 u. – 16.30 u. meisjes groep 5 en 6 basisschool
16.30 u. – 17.30 u. meisjes groep 7 en 8 basisschool en selectie jongens
Donderdagmiddag: 16.00 u. – 17.15 u. Jongste selectie meisjes
17.15 u. – 18.15 u. jongens vanaf 6 jaar
Donderdagavond: 18.15 u. – 19.15 u. meisjes recreatie v.o. vanaf 12 jaar
18.15 u. – 20.00 u. Oudste selectie meisjes
20.00 u. – 21.00 u. dames grondgymnastiek

Voor meer informatie over onze vereniging kunt u kijken op de site van
gymnastiekvereniging S.S.S. www.sss-heeg.nl

Bestuur en leiding gymnastiekvereniging S.S.S.