Persbericht Autisma Info Centrum

3 maart 2015

in Overig nieuws

Ervaringstent tijdens start van de autisme week bij
AIC Súdwest-Fryslan.

AICOp 28 maart start de week van Autisme. In deze week wordt er op alle mogelijk manieren aandacht besteed aan autisme. Maar wat ervaren mensen met autisme precies? Om een klein tipje van de sluier op te lichten is er de ervaringstent.

De Ervaringstent
Wij zijn van nature ingesteld om uit het aanbod van prikkels om ons heen, onderscheid te maken wat voor ons belangrijk is en wat niet.
In deze tent echter kunt u ervaren wat het betekent als u omringd wordt door zoveel beeld en geluid, dat die selectie bijna niet meer mogelijk is. De hoeveelheid prikkels die in een keer binnenkomt is te groot om daarbinnen onderscheid te maken.
Het geluid komt allemaal op dezelfde sterkte binnen en de beelden zijn in stukjes geknipt en door elkaar geschud.
Dit geheel zorgt voor een gevoel van overspoeld raken. Het is een ervaring van 4 minuten waarbinnen u geen controle hebt op de prikkels uit uw omgeving. Sommigen wordt het dan ook letterlijk teveel.

En op 28 maart kunt u dit ervaren tussen 10 uur ‘s morgens en 15.30 ‘s middags kunt u een plaats nemen in de ervaringstent en enigszins ervaren wat mensen met autisme dagelijks ervaren.

Informatiemarkt

Tegelijk zal er een informatiemarkt over autisme zijn, en kunnen gemeenten, bedrijven en zorginstellingen zullen zich voorstellen en informatie geven wat zij voor u kunnen betekenen.
Wij nodigen hierbij ook gemeenten, zorginstellingen en bedrijven uit, die op de informatiemarkt zich aan het publiek willen voorstellen, contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken om op een stand plaats in te nemen. Voor informatie over de informatiemarkt kunt u contact opnemen met ons mailadres email hidden; JavaScript is required

De ervaringstent en informatiemarkten worden gehouden in:

Wijkgebouw De Eekmolen
Fred. Hendrikstraat 22
8606 EJ SNEEK