Peuterspeelzaal It Pikepoltsje

3 maart 2015

in It Pikepôltsje

Wilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal?
Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

pikepoltsjePjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg
www.itpikepoltsje.nl

Wat hebben we gedaan:

In januari zijn we op bezoek geweest in de grote zaal van Talma en daar hebben we geluisterd naar het verhaal “Boer Boris gaat naar zee”. Heleen Versteegen van de bibliotheek heeft dit verhaal aan ons en de pakes en beppes van Talma voorgelezen. Ze had weer van alles meegenomen, o.a. een tractor, een wagen, allemaal dieren. Hierdoor werd het verhaal nog echter! De kinderen hebben dan ook volop genoten. Na afloop kreeg ieder nog een tasje met inhoud mee van de bibliotheek!

Het thema waar we in maart/april mee bezig gaan is: Wat heb jij aan vandaag? Puk heeft geknoeid en zijn kleren zijn vies. Zijn er ook schone kleren voor hem en wat doen we met de vieze kleren? Puk wil graag een nachtje logeren. Wat zal hij in zijn koffertje stoppen De kinderen willen hem vast wel helpen.

Doet Puk alleen kleren in zijn koffer of wil hij ook nog iets anders meenemen. Een knuffel misschien, een tandenborstel? In de winkel zijn kleren te koop. Zou er ook iets bij zijn voor Puk? Wat gaan de peuters voor Puk kiezen, een rok of een broek, een korte of een lange broek?
Misschien kunnen wij wel een trui voor Puk maken.

We gaan naar de schoenenwinkel om schoenen te kopen. Laarzen, slippers, schoenen met veters of met klittenband, wat zal het worden? Ze moeten natuurlijk wel goed passen en niet te groot of te klein zijn.

Nieuwe peuters:
We mogen Isabelle Brouwer en Chailyn Bergsma verwelkomen als nieuwe peuters. Fijn dat jullie bij ons komen spelen! We wensen jullie een hele leuke tijd op It Pikepôltsje.

Uitspraken van Peuters
Als mem Willemijn en mama Wieke aan het overleggen zijn met Anita van It Flinterke willen Fimme en Jolijn niks missen van wat er achter die dichte deur besproken wordt. Maar hoe doe je dat? Nou gewoon, plat op de buik met het oor tegen de deur!
Onder het fruiteten zegt Chiel tegen Elenore die de andere kant op kijkt: Ik moet je iets heel belangrijks vertellen… Juf Anje hoort het en zegt tegen Elenore; luister eens naar Chiel. Chiel: Ik vind dat je er heel mooi uitziet.