St. Jozefschool Heeg

15 maart 2015

in St. Jozefschool

Alle toetsen zijn afgenomen en de rapporten zijn uitgedeeld. De kinderen hebben hard gewerkt! De 10 minuten gesprekken zijn geweest en we starten nu met periode twee.
De adviesgesprekken voor groep 8 hebben ook plaatsgevonden.

Doedagen voortgezet onderwijs
Groep 8 van de Sint Jozefschool in Heeg is afgelopen dinsdag naar de doedag van het RSG Magister Alvinus geweest. Ze kregen 3 vakken O.A. de mediatheek en MGN. (mens gezondheid en natuur). De groep is met zijn allen naar Sneek gefietst en weer terug. Die dag daarna hadden ze open dag van de school. Aankomende dinsdag en woensdag gaan ze naar de Bogerman, die week daarop gaan ze naar de doedag en de open dag van het Nordwin College. De kinderen hebben er zin in. Over 5 maanden gaan de kinderen al naar het voortgezet onderwijs. Welke school kies jij?
Door: Cor en Marijn (groep 8)

Uur cultuur in groep 7 en 8 Sint Jozefschool Heeg
Maandag 2 februari gingen we met groep 7 en 8 naar het Atrium in Sneek voor de jaarlijkse voorstelling van Uur Cultuur. Dit jaar ging het over hiphop en beatboxen, de man die het allemaal deed heette Andy Ninvalle, hij was leraar bij een dansschool in Assen. Hij begon met een beetje rare mededeling, maar later begon hij te beatboxen. ‘wat kan hij dat goed zeg’ zei bijna heel de klas. Later, toen de voorstelling afgelopen, hoorden we heel veel gepraat: de leukste in voorstelling in jaren!!!!!
Geschreven door: Tom (groep 7)

Carnaval
Dit jaar is er een heuse verkiezing voor Prins Carnaval.
Wie mag zich Prins Carnaval 2015 noemen van de St- Jozefschool? Alle jongens van groep 8 deden een poging om deze eeuwige roem te vergaren. Aan het eind van de verkiezingsstrijd mochten alle kinderen van de school stemmen op een prins.
Het feest barste los om 13:45 met een polonaise gevolgd door de bekendmaking van de eerste prins carnaval van de St- Jozefschool te Heeg.
Vanachter de coulissen kwam prins Otte de eerste te voorschijn.
Otte werd gehuldigd op het podium met een ambtsketting, de sleutel van de school, een scepter en las een proclamatie voor. De officiële opening van het carnavalsfeest was daar en prins Otte de 1e leidde de polonaise gevolgd door alle feestvierders.

Tussen het feesten door werden er optredens verzorgt door alle groepen. Welke groep zou deze middag het beste carnavals optreden ten tonele brengen. Er waren negen optredens en het enthousiasme spatte er vanaf.
Groep 8 sloot het feest af met een gardedans.
Daarna werden er door prins Otte de eerste nog prijzen uitgedeeld voor de best verklede dame. En dat was Lisa! En natuurlijk ook voor de best verklede heer, Wessel en de meest enthousiaste hossende carnavalsvierder, Martijn. Groep 3 viel ook in de prijzen met het leukste carnavals optreden. We kunnen terug kijken op een super gezellige middag!
Studiemiddag:
De studiemiddag was leerzaam en ging ook deze keer over hoogbegaafde kinderen.
Hoe kun je signaleren of een kind hoogbegaafd is? En hoe kun je deze kinderen het beste begeleiden?
Er volgt nog een bijeenkomst waar vooral het begeleiden van hoogbegaafde kleuters centraal staat.

Volleybaltoernooi
Zaterdag 21 maart gaan we weer helemaal los tijdens het schoolvolleybaltoernooi!
Jij doet toch ook mee! Of kom je klasgenoten aanmoedigen!

Welkom:
Welkom Chiel! Jij bent nu vier jaar geworden en mag naar de basisschool. Wij wensen jou een leuke schooltijd toe.

Open Dag:
It Wraldfinster & St-Jozefschool
Woensdag 18 maart 9.00 tot 11.00 uur
Wordt u zoon of dochter binnenkort 4 jaar en wilt u op beide basisscholen eens komen kijken, dan bent u van harte welkom!

Palmzondag zondag 29 maart