Nieuws van de WSH

13 april 2015

in Water Sportvereniging Heeg

wsh-logo-meiZeillessen voor volwassenen 2015

Ook dit jaar organiseert de WaterSportvereniging Heeg weer zeilles voor volwassenen. De lessen zijn bedoeld voor een ieder die wil leren zeilen, zijn of haar kennis wil opfrissen of bijvoorbeeld zelfvertrouwen wil opbouwen.

De zeillessen vinden plaats op maandagavond van 18:30 uur tot 21:30 uur en er zal gezeild worden in valken. De les data zijn als volgt: 11 mei, 18 mei, 8 juni, en 15 juni. Maandagavond 1 juni zal gebruikt worden als theorieavond en op zondag 14 juni van ± 10:00 uur tot 17:00 uur vindt de zeildag plaats.

De kosten bedragen € 90,00 voor leden van de WSH, niet-leden betalen
€ 110,00. Deze kosten zijn inclusief boot huur, zwemvest en theorieboekje.

VOL = VOL dus wacht niet te lang met opgeven. Dit kan door middel van het inschrijfformulier op onze website www.wsheeg.nl. De inschrijving sluit op 1 mei 2015, het cursusgeld dient ook voor deze datum overgemaakt te zijn op bankrekeningnummer NL42 RABO 0326 1047 63 t.n.v. WSH o.v.v. ‘ Zeilles volwassenen’. Mocht de cursus vol zijn dan maken we gebruik van een wachtlijst, wie het eerst komt die het eerst maalt!

Er is de mogelijkheid om ook CWO gericht les te krijgen. De cursus wordt dan afgesloten met een diploma of vordering staat. Er zal dan een extra avond in het programma worden opgenomen. De kosten hiervoor bedragen € 20,00.

Voor vragen kun je mailen naar email hidden; JavaScript is required of telefonisch contact opnemen met Joke Tekstra. Hopelijk tot dan!

De WSH komt langs met verrassende fotoactie

‘Heel Heeg mag meegluren’

Binnenkort komt de jeugd van de WSH bij u aan de deur met een verrassende fotoactie. Alle inwoners van Heeg worden voor hun huis gefotografeerd en krijgen een prominente plek in het nieuwe WSH- en SFT-gebouw. Zo mag heel Heeg meegluren en turen over het mooie Heegermeer.

Het prachtige nieuwe pand van de WaterSportvereniging en de Stichting Friese Tjottervloot moet een plek worden waar heel Heeg zich welkom voelt. Daarom willen we zoveel mogelijk inwoners fotograferen en met al die portretjes een muur vullen.

U hoeft zelf niets te doen

Meedoen is héél makkelijk.  De jeugdleden komen langs en maken – als u dat wilt – een portret. Elke foto drukken we af op een kunststof tegeltje. Alle tegeltjes vormen samen een prachtig tableau. Als bijdrage in de kosten vragen we 5,- per tegeltje. De opbrengst gebruiken we voor de inrichting van het pand.

Doet u mee?

De jeugdleden komen in april en mei langs de deuren. We hopen natuurlijk dat u meedoet. Want zou het niet geweldig om het nieuwe pand te openen, terwijl heel Heeg er al een plekje aan de muur heeft?

Heeft u suggesties of vragen? Mail ons via: email hidden; JavaScript is required

Gratis proeflessen voor jeugdzeilen in Heeg

De WSH heeft de komende maanden een bijzondere aanbod: twee gratis proeflessen voor jonge zeilers. Nog nooit was het zo makkelijk om kinderen vanaf 8 jaar te laten kennismaken met zeilen.

De jeugdlessen van WSH zijn een begrip in de verre omtrek. Elke dinsdagavond wordt er op het Heegermeer gezeild. Een grote groep vrijwilligers en ouders verzorgt lessen voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Omdat de lessen gewoon doordeweeks zijn en zeer betaalbaar, trekt het al vele jaren heel veel kinderen. Niet alleen uit Heeg, maar ook steeds meer uit omliggende dorpen en steden.

Kennismaken met zeilen

De meeste kinderen starten als ze in groep 5, 6 of 7 van de basisschool zitten. Ze leren zeilen in eenpersoons Optimisten en krijgen veilig en leuk les in de buurt van het Heeger Eiland. Er wordt gezeild tussen 17.00 en 20.00 uur ’s avonds en tussendoor eten ze soep en broodjes op het eiland. De oudere jeugd (vanaf 13) stapt vaak over naar de spectaculaire Splash.

De WSH wil graag dat er zoveel mogelijk kinderen kunnen kennismaken met zeilen. Daarom wordt de drempel dit jaar nog verder verlaagd met gratis proeflessen. Hierbij stelt de WSH gratis Optimisten ter beschikking.

Opgeven kan nu nog

Er wordt zowel vóór als na de zomervakantie gevaren en de (proef)lessen starten in de eerste week van mei. Wie besluit om door te gaan, volgt per seizoen 13 lessen voor zo’n €80,-. Opgeven kan nog tot 1 mei op wsheeg.nl/jeugd. Wees er dus snel bij.

Neem voor meer informatie contact op met Karin Veenstra, mail adres: email hidden; JavaScript is required