Nieuws vanuit Talma State

13 april 2015

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Lente !

Lente !

Wanneer ik dit schrijf is het al bijna voorjaar. De bloemen schieten uit de bollen omhoog en we hebben al meerdere keren kunnen genieten van het prille voorjaarszonnetje. Het wordt dus ook weer tijd voor de duo- fiets. Sinds half maart wordt deze ook weer ingezet. Wat fijn dat we nu op twee vaste dagen in de week een vrijwilliger hebben die samen met een bewoner  wil fietsen. Er kan altijd nog iemand bij, dus lijkt het u leuk? Kom gerust eens langs. Tijdens dit mooie weer hebben we ook al verschillende keren even ‘in blokje om Talma kuiere’. De bomen zijn weer gesnoeid, de ‘einekoeren’ hangen weer in de bomen, kortom, we zijn klaar voor de lente!

In Talma State zelf hangt een wat tropische temperatuur. Hier zijn  we namelijk de hele maand maart in het teken van Afrika. We hebben al verschillende Afrikaanse gerechten op het menu gehad,  en als uitstapje zijn we naar de Katholieke kerk in Heeg geweest. Hier vrolijkte het ‘Amani Angels’, (Rwandees koor), de mis op. Wat een blije en vrolijke dienst! Prachtig.

In de maand februari ging het vooral om oude ambachten.  We hebben een demonstratie gezien van de Hindelooper schilderskunst.

Helaas moest er door het NORO virus een week lang alle activiteiten ‘geschrapt’ worden. Zelfs het restaurant was deze week gesloten. Na deze week was bijna iedereen weer op ‘de lappen’, dus het heeft zijn vruchten wel afgeworpen.

Op dit moment van schrijven zijn we druk met de voorbereidingen van de week van zorg en welzijn. Bij het verschijnen van dit blad zal dit al achter de rug zijn. We hopen dat we dan kunnen vermelden dat er veel mensen naar de open dag zijn geweest.

Sloop en nieuwbouw

Er is een bewonerscommissie opzet waarin bewoners, familie/ contactpersonen van bewoners, cliëntenraad, zorggroep Tellens en Elkien zitting hebben.
De bewonerscommissie omschrijft haar doel als volgt: Het nastreven van een optimale begeleiding en verzorging van de bewoners gedurende de periode  voor en tijdens de nieuwbouw van Talma State Heeg.

Planning en informatie

Voor de zomervakanties denkt Elkien meer en concretere informatie te kunnen geven. Maar dat doen ze pas als er (financiële) zekerheid is. Daarna zal er nog voldoende tijd zijn voor de voorbereidingen. Met de bewonerscommissie is afgesproken dat tussen de aankondiging en de sloop minimaal een half jaar moet zitten. Tot die tijd is er geen zekerheid over de planning en de uitvoering. Maar verhuizen in 2015 is absoluut niet aan de orde.

Met vriendelijke groet,
Foekje Bakker en Meiny Altena