St. Jozefschool Heeg

20 april 2015

in St. Jozefschool

Lentewandeling
Heerlijk het is zover, de lente komt eraan!
Voor de kinderen is het een feest vooral voor de eerste keer weer buiten spelen zonder jas. Er worden nieuwe schoenen, broeken en jassen geshowd. We laten de buitendeur wat langer open en warmen ons graag in deze lentezon. Ook buiten komt alles weer tot leven. De krokussen schieten de grond uit en narcissen laten hun gele kopjes ook al zien. Natuurlijk vraagt dat om een lente wandeling. En waar kun je dat zo mooi doen? In het Heempark natuurlijk. Wat is dat elke keer weer leuk om te doen. Groot en klein genieten volop. We hebben ook goed gezocht naar de ” snottebellen- boom” (Els). Die bloeit nu volop!
De week van de BMS (Bisschop Möller Stichting)
Deze stichting ondersteunt en beheert 31 katholieke basisscholen in Friesland
Via onderstaande link kun je kijken naar de film ‘Samen worden wie je bent’.
http://youtu.be/YfypbMxfRcQ BMS onderwijs gaat niet over leren alleen, het gaat over leven. Hoe ga je met elkaar om, waar sta jij in de samenleving, wie wil je zijn? In de Week van de BMS stonden we stil bij het katholiek onderwijs van onze scholen.
De beelden van vele scholen zijn gebundeld in deze film en geven een mooie beeld van de dynamiek van de BMS, de vele kleurrijke scholen en de verbinding die wij hebben.

Doe Koe actie
Bij de Coop kun je van 6 april tot 25 mei doekoe-munten sparen en doneren aan scholen in de buurt. Dit jaar krijgen scholen geld voor leukere schoolpleinen. Wij doen samen met het Wraldfinster mee.

Palmpasen
Vanaf maandag 16 maart mogen de palmpasen stokken weer mee naar school. Op 23 maart gaan in groepjes samen de stokken versieren. Zondag 29 maart is er om 9.30 de Palmpasen viering in de kerk.

Staatsbosbeheer door Isabelle de Snoo en lenie Posthuma (groep 6)
Boswachter Goasse is in groep 5 en 6 van de sint jozef school geweest. Hij vertelde over planten, dieren, kleding die hij draagt en de natuur. Sommigen hadden vragen voor hem bedacht maar die konden ze niet allemaal stellen. Maar de kinderen hadden wel veel geleerd. Je kan ook knutselen met de natuur kijk maar naar de plaatjes.

jozef-1

 

jozef-2

 

 

Piratenschip van takjes gemaakt en  poppetjes van kastanjes gemaakt

 

Dromenvanger
Benodigdheden: Eikels, takjes, dennenappels, schors, touw en een  schaar

Wat moet je doen:
Je kan het met een tak doen net als op de foto, maar ook met twee.jozef-april
Als je met twee takken wilt moet je de takken kruisen bind dan stevig touw om het midden. Met een tak kan je meteen beginnen. Bind aan de tak(ken) touw aan dat touw rijg of knoop je eikels schors en als dat klaar is maak je een lusje aan de bovenkant zodat je het kan ophangen