“Trombone-weekend”

13 april 2015

in Overig nieuws

Dag 1 Vrijdag 27 Februari:

Er was in Theater Sneek een concert van Koperguod o.l.v. Andries Kramer omdat ze 10 jaar bestaan.  Het waren hele leuke stukken die zij speelden. Ook was er een optreden van het New Trombone Collective.  Maar wij zelf als trombonisten vonden het New Trombone Collective wel het leukst! Er was ook veel publiek in de zaal, er zaten wel veel  andere trombonisten die waren gekomen. En er was ook nog een koor bij die met sommige stukken meezong. En dan was er ook nog een zangeres en een band.

Dag 2 Zaterdag 28 Februari:

In de muziekschool in Sneek was een masterclass voor trombonisten waarbij je met leden van het New Trombone Collective stukken ging instuderen voor een optreden later op die dag. Er was een masterclass voor de pauze en na de pauze.  Er waren 3 groepen: beginners (met A-diploma), gevorderden (B/C-diploma) en de ‘bijna-profs’.  Aan het eind van de dag gaven zij een optreden samen met het Jong Trombone Collectief, dat zijn hele goeie jonge trombonisten uit heel Nederland die worden opgeleid door leden van het New Trombone Collective. Er was veel publiek aan het einde van de dag. En de trombonisten hadden veel plezier en hadden ook nog veel geleerd.

Dag 3 Zondag 1 Maart:

Er was een concert van ons jeugdkorps Trijeklank en het Jong Trombone Collectief samen in Hommerts.  Het was heel erg leuk om er bij te mogen zijn en er was jammer genoeg niet echt veel publiek bij het concert. Het einde was een gezamenlijk stuk en dat was een groot spektakel. En dat was het einde van het mooie trombone weekend!

Geschreven door de trombonisten Thom Dijkstra en Rik Driezen

"Trombone-weekend"

“Trombone-weekend”