Vanuit het bestuur van It Heechhus

13 april 2015

in It Heechhus

logo-heechhusIn een eerdere editie van de Sylboade schreef ik over de verwachting en hoop dat It Heechhûs na heel veel jaren  (13 in totaal) eens niet in de rode cijfers het jaar zou moeten afsluiten. Met deze doelstelling is het huidige bestuur 3 jaar geleden gestart en op de achtergrond samen met de beheerder/gastheer en vele andere betrokkenen aan gewerkt.

Verwachtingen die natuurlijk al redelijke grond hadden op basis van feitelijke informatie, maar toch, het jaar was nog niet afgesloten en dus voorzichtigheid geboden. Maar nu zijn de feiten daar en kunnen we meedelen dat we (hoera) onze inzet beloond zien.

Drie jaar geleden hebben we ingezet met de koerswijziging van It Heechhûs en die heeft zich dus nu vertaald in dit resultaat. Zo’n koerswijziging vertaalt zich niet direct in positieve resultaten, daar is geduld en volharding voor nodig. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit thema veelvuldig op de agenda heeft gestaan en dat bij elk besluit wij deze koers voor ogen hebben gehouden. Ook hebben we raad en advies gevraagd wanneer daar aanleiding voor was.

In grote lijnen zijn de volgende items de vertaalslag van dit positieve resultaat. Aantrekken van meer activiteit in It Heechhûs, terugdringen van personeelskosten,  inzetten van vrijwilligers daar waar mogelijk, en zoeken en vinden van uitgave posten die te beïnvloeden zijn, zoals bijvoorbeeld energie en verzekeringen. Toch hebben we ook voorzichtig  geïnvesteerd  als dat nodig was of wanneer dit juist een bijdrage kan zijn in het bezuinigen. Verder  hebben we door oplettendheid een paar meevallers gehad.

Natuurlijk zijn we niet klaar en gaan we het komende jaar er weer vol tegenaan en met het vertrek van Jacqueline Nipperus zijn we op zoek gegaan naar versterking van het bestuur.  Ook deze zoektocht is beloond Gerie de Jong komt het bestuur versterken en daar zijn we erg blij mee.  We willen graag nog meer leden in het bestuur om het draagvlak te vergroten, maar ook gebruik maken van de kennis die meegenomen wordt door nieuwe bestuursleden en we zijn dan ook verheugd dat er nog iemand zich oriënteert of deelname  in het bestuur iets voor haar  is.

Ideeën, opmerkingen, vragen,… één telefoontje en we gaan in gesprek.

Namens het bestuur,
Janke Postema (voorzitter It Heechhûs)