BSO De Bernewille

18 mei 2015

in BSO Bernewille

Thema meivakantie
Omdat ’t Flinterke er bij ons in het gebouw komt/is, staat de meivakantie in het thema van ‘pimpen’. We gaan potjes versieren met nagellak, pennen pimpen met diverse materialen, je eigen t-shirt pimpen dmv verf en stiften. We zijn al bezig met de voorbereidingen en we zullen in de volgende editie laten weten wat we hebben gedaan.

Sloopwerkzaamheden bij Bernewille
De gereedschapskoffer komt uit het hok en een zeer oude analoge radio tuner. Klaar om gesloopt te worden. Waaruit bestaat dit bsoapparaat? Een printplaat met chips, diverse draadjes/snoeren, mini batterijtjes, weerstandjes, transistors etc… De kinderen vinden het prachtig om een kijkje aan de binnenkant van apparaten te nemen. Vele oude printers, computers, laptops, Senseo’s, radio’s, magnetrons etc zijn al gesloopt. Van de onderdelen die eruit worden gehaald, worden weer andere kunstwerken gemaakt. Een erg leuke activiteit die ook thuis kan worden uitgevoerd.

Plantjes bij de BSO
Vorige editie heeft u kunnen lezen dat we onder begeleiding van Helma een aantal zaadjes hebben geplant.
Elke dag water geven, logboek bijhouden en zorgen dat ze voldoende licht kregen zorgde bso-1ervoor dat de lathyrus en de doperwten enorm gingen groeien!
Inmiddels zijn de plantjes opgehaald door Helma en worden ze uiteindelijk bij Talma in de bakken van de groene beweegtuin geplant. We zijn benieuwd!