Nieuws vanuit Talma State

18 mei 2015

in Talma State

In het vorige nummer heeft u kunnen lezen dat we druk bezig waren met de ‘week van zorg en welzijn’, met als afsluiter de open dag voor zorg en welzijn met een welzijnsmarkt. Vooral op de ochtend is dit leuk bezocht.

De week bestond uit drie dolle verwendagen.
talmaHet begon met een creatieve workshop Zentangle, dit is een kunstvorm en tegelijkertijd een meditatie.
Tangle betekent in het Engels wirwar, knoop maar ook omarming. Het lijkt heel ingewikkeld maar de tekeningen zijn eenvoudig te maken met simpele herhalende lijnen. De tweede verwendag was ook echt een verwenmiddag. Een ‘welness’ middag wel te verstaan.
Met high tea, massages,
voetenbadjes sapjes/smoothies enz. De derde en tevens laatste dag was de open dag van zorg en welzijn met een welzijnsmarkt. Jam, bloemstukken, kaarten, er was weer van alles te koop.
27 maart was het nationale pannenkoekendag. Ook wij in Talma State hebben hier aan mee gedaan en we hebben allen heerlijk gegeten.
Op paasmaandag begonnen we met een heerlijk paasontbijt. Mooie versierde tafels met lekkere broodjes. Een gezellig begin van de dag. En tevens ook een begin van de nieuwe maand want we zijn nu alweer halverwege april. De boerenmaand in Talma State. En hier hoort uiteraard een uitstapje naar de boerderij bij.
Op dinsdag 7 april is een groepje naar de familie Ketelaar op de Westerskatting geweest.
Hier zijn ze hartelijk ontvangen en met veel enthousiasme werd er vertelt over het bedrijfsleven op deze boerderij. Ik heb vernomen dat het een super geslaagd bezoek was en langs deze weg willen we familie Ketelaar nog hartelijk dank zeggen voor de gastvrijheid.

Op Hemelvaartsdag bent u ’s middags ook welkom in Talma State. Er is om 15 uur een optreden van een “Flower Power” koor. Onze collega Jelly Miedema zingt hier bij.
In mei staat het thema Natuur centraal en in juni Sport.

Meiny Altena-Jagersma