Peuterspeelzaal It Pikepoltsje

18 mei 2015

in It Pikepôltsje

Wat hebben we gedaan:
Eind maart zijn we bij boer Bakker geweest.
Boer Bakker heeft een hele grote zand bult waar de peuters heerlijk in kunnen spelen.
In de schuur stonden lammetjes die we mochten aaien, dat was spannend, maar ook heel leuk. Zittend op de strobalen hebben we voor de juffen gezongen, want die vierden deze morgen allemaal tegelijk hun verjaardag. Ook Jan Vis vierde zijn verjaardag!
Toen we onze chips en drinken op hadden, hebben we nog even lekker in het hooi gespeeld waarna Boer Bakker ons meegenomen heeft naar de kalfjes en de koeien.
Tot slot weer naar de zand bult, waar de heiten en memmen ons weer opgehaald hebben.

Peasaaien sykje:
Wat een verrassing! Er lagen eieren in het gras van it Pikepôltsje. Zagen wij het nou goed en was het Puk die als paashaas verkleed was? Ook in het gras voor het raam van it Anker van Talma lagen eieren. Dan weten de peuters wel wat ze doen! Met alle eieren zijn we terug gegaan naar het Pikepôltsje en daar hebben we ze in ons paaswerkje gedaan en mee naar huis genomen.

Foarlochting toskedokter:tosken
Op 23 en 24 april komt de assistente van de tandarts bij ons om ons iets te vertellen over tandenpoetsen en gezond eten. We zijn heel benieuwd!

Fimme wordt in mei 4 jaar. Dat betekent dat hij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid moeten van hem nemen. We hebben van je genoten Fimme, veel plezier op It Wrâldfinster!

Nieuwe peuters:
We mogen Jurjen verwelkomen als nieuwe peuter. Fijn dat je bij ons komen spelen! We wensen jou een hele leuke tijd op It Pikepôltsje.
Uitspraken van Peuters
Jolijn vindt een sliertje van de boom bij de glijbaan, bekijkt hem en zegt: Kijk, een snottebel…… van de snottebellenboom”.