St. Jozefschool

18 mei 2015

in St. Jozefschool

Voorstelling Uurcultuur
Op donderdag 26 maart zijn groep 3 & 4 wezen kijken naar een voorstelling van uurcultuur. Dit jaar was dit de voorstelling: ‘Net op tijd’. Gespeeld door Tom van Outryve. Met een beetje spanning en onrust kwamen we aan bij de gymzaal in Blauwhuis. Bij het betreden van de gymzaal waren de kinderen muisstil en zochten en plaatsje in de zaal. Ondertussen werd er muziek gemaakt door de muzikant horende bij de voorstelling. En toen begon het….

Elyas gaat elke zondag bij zijn grootouders op bezoek en daar voelt hij zich heel gelukkig. Met opa verzorgt hij de dieren, met oma maakt hij appeltaart. Wanneer oma op een dag komt te overlijden, zijn de zondagen niet meer hetzelfde. Opa verhuist naar het bejaardenhuis en is daar op zoek naar de tijd. “Welke tijd”, vraagt Elyas zich af. Hij besluit om zijn opa te gaan helpen en samen beleven ze de tijd van een zondag, ‘zoals toen’.

Thema’s als geluk, liefde, verlies en dementie werden integer en met humor in een aansprekend verhaal gegoten. Het verhaal werd ondersteund door live muziek. Binnen 10 minuten zongen alle kinderen uit het publiek mee in deze ontroerende, speelse en interactieve verteltheatervoorstelling.
Het was een mooie ervaring, die voor de kinderen helaas alleen net iets te lang duurde. We zijn trots op hoe de kinderen zich, ondanks de opkomende onrust in de lijfjes, hebben gedragen.

Uur-cultuur op de St. Jozefschool
Op 19 maart kwamen Teke Hettinga en Peter Sijbenga bij ons op de St. Jozefschool de toneelvoorstelling ‘ Flinter’ spelen. Het ging over een vlinder die op zoek was naar een vriendje. Van haar moeder moest die wel rijk en belangrijk zijn. Flinter ging op zoek maar had geen idee wat ze moest zoeken. Het wordt een muzikale zoektocht naar de liefde. Zo komt ze bij een vogelhuisje maar of daar haar vriendje woont? Ook komt er een kabouter tevoorschijn. Een stoere kabouter want hij rijdt op een snelle step, speelt gitaar en kan goed liedjes bedenken. Harley, de kabouter, is helemaal van slag als hij Flinter ziet. Hij voelt vlinders in z’n buik! Maar durft hij het aan om dat tegen Flinter te zeggen? De voorstelling zit vol bekende klassieke muziek en liedjes, gespeeld op viool, piano en gitaar. De kleuters hebben genoten van het optreden, de liedjes en het prachtige, steeds wisselende decor!

Volleybaltoernooi
Zaterdag 24 maart was er weer een schoolvolleybaltoernooi. We hebben dit jaar 7 teams ingeschreven van groep 4 t/m groep 8. Met volle overgave is er gestreden voor eremetaal. En dit heeft iedereen ook gekregen in de vorm van een mooie medaille. Twee teams hebben zelfs de eerst plaats behaald. Waarvan een combinatieteam Wraldfinster en St jozefschool. In de Kampioenspoule, dit is volleybal niveau 6, streden twee teams om het allerhoogste. Dit waren van team 6, Rixt, Isa (van WF) Lizan en Floor en van team 7, Britt Hettinga, Britt de Boer, Eefke en Nienke.

In hun eigen poule zijn ze eerste geworden en kwamen daarna elkaar tegen in de kwartfinale. De winnaar van deze poule zou in de finale komen. Team 7 verloor zijn eerste wedstrijd en team 6 won zijn eerste wedstrijd. Toen moesten team 6 en 7 tegen elkaar. Het was een top wedstrijd. Het ging om de eerste plaats van de poule. Toen de kruiddampen waren neergedaald kwam team 7 als winnaar van de wedstrijd uit de bus maar ging team 6 door naar de kampioenspoule.

Team 7 won de resterende twee wedstrijden en werd 4e van het toernooi. Team 6 ging voor de beker. De eerst pot werd gewonnen en dus was de tweede plaats veilig. De laatste wedstrijd ging om de eerste plaats. Wederom werd er voor elke centimeter gestreden. De coach had het niet meer en met een dubieuze beslissing ging de wedstrijd verloren met 14-15. Wat overbleef waren de vice kampioenen. Deze toppers hebben een supertoernooi gespeeld. Uit de handen van oud olympische medaille winnaar Jan Postuma kregen ze de beker voor de tweede plaats.

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie prestatie.