Voorwoord

18 mei 2015

in Voorwoord

Geachte lezer(es),

Het valt nog niet mee om even tijd vrij te maken voor het schrijven van het voorwoord;-) Met al die feestdagen en activiteiten in het dorp vliegt de tijd voorbij en komt de deadline om alles bij de drukker in te leveren snel dichterbij. Maar tijdens de wat minder mooie dagen heb ik hier toch even tijd voor gevonden om eens voor te gaan zitten. We hebben het samen met onze vrijwilligers ook nog eens druk gehad met de enveloppenactie, maar we zijn erg blij met de bijdrages die we op deze manier hebben mogen ontvangen. Bedankt hiervoor! Dit betekent weer budget voor de volgende jaargang, maar ook zeker weer een erkenning en waardering die we van onze lezers mogen krijgen. We hebben tal van complimenten via de enveloppenophalers doorgekregen, maar uiteraard staan we ook open voor verbeterpunten als u ergens opmerkingen of klachten over heeft. Als we ook deze te horen krijgen, kunnen we er aan werken om ons blad of manier van werken te verbeteren.
Het kan ook zijn dat u de enveloppenophaler net hebt gemist aan de deur (doorgaans komen ze op een andere keer nog eens bij u langs), maar hebt u uw envelopje nog klaar liggen? Dan kunt u deze alsnog bij onze penningmeester door de bus gooien. Wat wel zo makkelijk is, is het via telebankieren over te maken op ons rekeningnummer die onder aan deze pagina in de colofon staat vermeld. In dat geval: alvast bedankt!
De dag dat dit nummer uitkomt is het een bijzondere dag: 70 jaar bevrijding !! Voor de één gewoon een extra vrije dag, voor de ander voorwoordeen dag die bijzondere herinneringen van vreugde en verdriet boven brengt. In ieder geval zou het voor iedereen een dag moeten zijn die je aan het denken zet over de gestreden strijd waardoor je hier nu in Nederland in vrijheid kunt leven. Soms denk je dat je hierin beperkt bent of wordt, maar realiseer je dan nog maar eens goed wat vrijheid écht betekend. Dan zal je blij zijn om hier in Nederland te zijn en niet in Syrië, Irak, Mali of Nigeria. Maar vrijheid moet je elkaar ook geven. Elkaars meningen, achtergrond of religie respecteren is daar een mooi voorbeeld van, maar jammer genoeg is dat blijkbaar voor sommige mensen ontzettend moeilijk. Geef vandaag, morgen en alle dagen daarna het goede voorbeeld en hijs vandaag de vlag en vier samen hand in hand jouw en ieders vrijheid!

Heel veel leesplezier toegewenst.
Marcel Langeland (voorzitter)