Millenniumloop op 5 september

14 juni 2015

in Evenementen

Laatste millenniumloop op 5 september door uw dorp!

MillenniumloopOp 5 september vindt de laatste millenniumloop plaats. In het jaar 2000 zijn de millenniumdoelen opgesteld door de VN , waarin zij gesteld hebben dat de doelen in 2015 gerealiseerd zouden moeten zijn. Nu deze eindstreep is bereikt, betekent dit ook dat in 2015 de laatste Millenniumloop wordt gehouden.

De route doet dit jaar alle dorpen aan die op een of andere wijze verbonden zijn geraakt met de Millenniumloop. Daar hoort ook jullie dorp bij. In de afgelopen jaren zijn er veel mensen in beweging geweest. Dat is ook zo bijzonder aan het evenement. Het is een millenniumactiviteit van “onderop”. Heel veel inwoners in  het zuidwesten van Fryslân hebben op enigerlei wijze bijgedragen aan het evenement of aan de sponsoractie. In de afgelopen 6 jaar hebben we € 700.000 bijeen gelopen. Stiekem hopen we op een historisch eindbedrag voor The Hunger Project. Deze organisatie heeft de millenniumdoelen hoog in het vaandel staan. Het geld dat met de Millenniumloop bijeen wordt gelopen gaat naar 2 projecten van The Hunger Project in Ghana en Benin. Zo hebben we met onze regio geld bijeen gebracht om mensen in een gebied aan de andere kant van de wereld te ondersteunen om zichzelf uit de armoede te tillen.

De finish is , zoals gebruikelijk, op het terrein van het 2015 festival in IJlst. Ook dit festival vindt voor de laatste keer plaats. Dit jaar zullen o.a.  minister Ploumen, Dolf Jansen, Nynke Laverman en Douwe Bob aanwezig zijn  tijdens het festival (zie ook www.2015festival.nl)

Wat gebeurt er op 5 september in uw dorp:

Er is een wisselpunt voor de estafetteloop waar we verwachten dat, net als vorig jaar, ongeveer 50 teams van loper wisselen. Bij de wisselpunten is muziek en de bedrijvigheid rond komende en gaande lopers. We vinden het natuurlijk prachtig als jullie even komen kijken ( van 7.30 – 8.30 bij de Cranberry) . Ook vanuit Heeg doen een aantal teams mee, o.a. een Fit en Frij team voor volwassenen en een jeugdteam van Fit en Frij.  Het gezondheidscentrum is ook met een team van de partij.  Heb je ook belangstelling  dan kun je kijken op: www.millenniumloop.nl of bellen met Peter van der Meeren: 06-51548891. Het is een unieke belevenis!

Dank!

Bij deze willen we alvast iedereen bedanken die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de Millenniumloop. We denken aan de stempelaars, muzikanten, café-eigenaren, dorpshuismedewerkers enzovoort. Mede dankzij de inzet van jullie allemaal hebben we dit mooie evenement  mogelijk kunnen maken!

Namens de Millenniumloopcommissie, Rina Fokkema en Janet Gietema