Peuterspeelzaal It pikepoltsje

21 juni 2015

in It Pikepôltsje

Wilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal?pikepoltsje
Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg
Tel: 06-46586382 | www.itpikepoltsje.nl

Wat hebben we gedaan:

Toskedokter
Wij zijn op bezoek geweest bij de tandarts! Spannend! De tandarts was er zelf niet, maar wel zijn assistentes. Wij mochten in de behandelkamer komen en daar vertelde de assistente met behulp van een grote poster over de tandarts. Wie zou er in de tandartsstoel willen zitten? Nou…. eigenlijk niemand. Nou vooruit, juf Geeske dan maar, geen held wat de tandarts betreft, maar als juf moet je toch het goede voorbeeld geven…

De stoel ging achterover, de lamp ging aan en juf mocht de mond open doen. Met een spiegeltje werden juf haar tanden geteld, het waren er heel wat.
Opgelucht kwam juf Geeske overeind en mocht de stoel verlaten. En als er één schaap over de dam is… Veel peuters wilden nu ook wel eens in die stoel zitten en andere peuters mochten met  de spiegel tandjes tellen of op het knopje drukken om de stoel overeind te laten komen. Als je van de stoel afging kon je het laatste stukje ook nog glijden, dat was leuk! We hebben ook nog gepoetst met een reuzentandenborstel en een reuzengebit. Dat werd perfect schoongepoetst door de peuters.

Toen we weggingen kregen we allemaal een zakje met o.a. een tandenborstel en tandpasta mee naar huis. Tandarts, bedankt en we komen volgend jaar graag weer!

Nije téma: Ik en myn femylje
We gaan de foto’s bekijken die de kinderen meegenomen hebben. Wie staan daar op, zijn dat heit/papa, mem/mama, grote of kleine broer/zus, pake/opa en beppe/oma?
In de poppenhoek ligt Puk in de wieg. Is Puk een baby? Nee, hij speelt dat hij een baby is. Wie wil  vader en moeder spelen. Is er ook nog een broertje/zusje? Vader en moeder zorgen goed voor Puk, ze maken eten klaar, ze doen Puk in bad en nog veel meer.

We nemen afscheid van Sil Houkema en Lise Hoekstra. We hebben van jullie genoten, veel succes en plezier op jullie nieuwe school!

Zomerfeest/peuterfestival

Op 10 juni van 14.30 tot 16.30 bij peuterspeelzaal It Pikepôltsje.

Je kunt er:
eendjes vangen – lekker fietsen – rupsje maken – schatgraven – schminken en er is een springkussen.