Skutsje Ale

14 juni 2015

in Overig nieuws

Dit is Ale!     H                                                                            

Wie of wat is Ale nou precies? Deze vraag kregen we de laatste tijd nogal vaak te horen. Met veel plezier vertellen we dan elke keer het verhaal van Ale. De conclusie is dan steeds dat Ale een prachtig skûtsje uit Heeg is en daar mogen we best trots op zijn!

Al 2 jaar wordt er door een enthousiast team uit Heeg met veel plezier gezeild tijdens het skûtsjesilen bij de IFKS. Beide keren is er een verdienstelijke 4 plaats behaald met een gehuurd skûtsje. Na het vorig seizoen was het wel duidelijk, het is tijd voor “ons eigen” skûtsje! Wij willen met een jong team, vol energie en passie voor het skûtsjesilen het dorp Heeg weer op de kaart zetten als watersportdorp. Zo is het gekomen dat wij trotse eigenaar geworden zijn van dit mooie skûtsje en hebben we dit schip haar originele naam terug gegeven: Ale.

Er wordt inmiddels hard gewerkt om Ale gereed te krijgen voor de IFKS-wedstrijden. Ale zal straks in topconditie aan de start van de IFKS verschijnen. Er is al veel vervangen aan Ale zodat ze straks weer jaren mee kan om uiteindelijk het doel te bereiken. De schipper en zijn bemanning willen over een paar jaar namelijk mee strijden om de prijzen in de grote A klasse! Na de promotie van vorig jaar zeilen we komende zomer in de B klasse.

Skûtsje Ale

Skûtsje Ale

Wij hebben er veel zin in! Met o.a. Arjen Speerstra op het voordek, Ron Syperda aan het helmhout, Sjoerd Zijlstra met Peter van der Pol en Feike Anne de Hoop aan de fok. Aan de grootschoot vinden we o.a. Gauke Hettinga, Bouwe Jan Zeilstra en Ids de Groot, Afke de Jong en Djessica Zwaga aan het zwaard, Jan Meinsma in de roef en Cor de Hoop bij de lieren.

Een skûtsje uit Heeg waarop met passie gezeild wordt. Een prachtige “H” in het grootzeil. Dat is Ale!

U kunt Ale en haar bemanning helpen om hun doel te bereiken. Wordt sponsor of lid van de Club van 100.

Voor meer informatie mag u natuurlijk altijd contact opnemen met:
Ron Syperda