Activiteiten in Talma State

6 september 2015

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Nu de zomer zo langzamerhand overgaat in de herfst, keren de activiteiten van het ‘winterseizoen’ weer terug op het programma in Talma State. Zo is het biljarten op maandagmiddag weer van start gegaan, alhoewel de diehards de hele zomer – om in vorm te blijven?! – altijd in actie waren.
Twee keer in de maand op woensdagmiddag is er klaverjassen, waar liefhebbers uit het dorp ook best een kaartje mogen leggen. Ook is er een keer per maand een spelmiddag (voorheen de soos), denk aan scrabble, rummikub en klaverjassen enz.
Op dinsdagmiddag 22 september gaat ook het wekelijkse handwerken weer van start, waar de dames van Talma voor het goede doel breien. We kunnen best wat versterking gebruiken! Bent u als dorpsbewoner ook een liefhebber van breien/handwerken en bent u in voor gezellig met elkaar te breien en/of een praatje, dan bent u van harte welkom. U mag zelf bepalen wat en voor welk doel u breit!

Wilt u een middagactiviteit bezoeken maar eventueel slecht weer houdt u tegen, dan is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van de Belbus.

Daarnaast zijn er ook avond activiteiten, zoals lezingen of optredens van diverse koren.
Kortom er is ‘altyd wat te dwaan’ in Talma State, zie ook de agenda in de Sylboade, of vraag bij de receptie naar het activiteiten krantje ‘De Wynroas’

Donderdag 24 september 19.30: Multimediashow van Dhr. Westerhof uit Joure

In combinatie met muziek en commentaar laat de heer E. Westerhof u wegdromen bij prachtige beelden van Fryslân.
Zo laat hij u kennismaken met:
De havenstedenroute in Fryslân
Fryslân Poétysk, Friese teksten gesproken en gezongen
Een wandeling, die u leidt van Blauwhuis naar Greonterp, Hieslum, Parrega, Dedgum, Arkum, Jonkershuizen en terug naar Blauwhuis.

Zaterdag 3 oktober 19.30: St. Muziek in Huis’ met het ‘Rietveld Kwartet’

Dit viertal, Judith Verona Martin – viool, Sofia Espiga – altviool, Timothée Busch – cello en Xabier Lijó – hobo, hebben elkaar ontmoet op het Utrechts Conservatorium.

Na hun eindexamen besloten zij een kamermuziek ensemble op te richten, dat ze noemden naar de Utrechtse architect Rietveld
Naast het Rietveld Kwartet spelen ze afzonderlijk ook in verschillende beroepsorkesten.
Het kwartet speelt het liefst lichte aangename klassieke kamermuziek – Bach, Mozart en Schubert – uit de 18e en 19e eeuw, en dansmuziek zoals tango’s van Piazzolla. Zij hopen een sfeer van ontspanning en muzikaal genot te brengen in een kleine ruimte.

Rietveld Kwartet

Rietveld Kwartet

U als dorpsgenoten bent ook welkom in Talma State op deze avonden. Entree: € 5,– incl. koffie of thee

 Cliëntenraad Talma State
Mariet Swart (secr.)