Oproep: “Talma Sjongers”

19 oktober 2015

in Talma State

Oproep:

Leden gezocht voor de “Talma Sjongers”

Wie zijn de Talma Sjongers eigenlijk?

Dit is een gemengd koor dat grotendeels bestaat uit bewoners van Talma State. We zijn begonnen op 29 januari 2014 met de eerste repetitie, en proberen twee keer in het jaar een concert te verzorgen. Zo hebben we vorig seizoen een nieuwjaars concert gegeven, en met Heechspanning in Talma State op getreden. Een najaarsconcert, en aan het einde van het seizoen nog een afsluitend concert.

Het koor staat onder leiding van dhr. Balt de Vries. Balt is dirigent van meerdere koren, en een niet onbekend organist. We repeteren óm de week op woensdag avond, in de grote zaal in Talma State.

Wat is het repertoire?

We hebben een zeer afwisselend repertoire. Geestelijke liederen, smartlappen, Fryske ferskes, Nederlandstalig etc. We proberen om samen met de deelnemers van het koor de muziek uit te zoeken, zodat het voor een ieder wat wils is.

Hoe ziet de repetitie avond eruit?

We beginnen om 19.00 uur en eindigen rond 20.00 met een bakje koffie/thee. De deelnemers betalen elke repetitie € 3,- bij het bestuur.

Op dit moment hebben we 17 leden op ons koor. Gezelligheid, en mooie muziek met elkaar maken staat voorop. Om de volume van de zang te waarborgen, en een stukje ondersteuning van de stemmen, kunnen we nog wel een aantal leden gebruiken.

Onze voorkeur gaat in eerste instantie uit naar mannen, vrouwen zijn uiteraard ook van harte welkom!

DUS: Bent u 65 plus, en heeft u enige zang ervaring?
Dan is de “Talma Sjongers” misschien iets voor u!

Op woensdag 21 oktober is er een open repetitie, u bent welkom om even om het hoekje te kijken.

Wilt u meer weten over het koor, heeft u vragen?
Dan kunt u terecht bij Griet Teerenstra en Petra Buwalda
Welzijnsmedewerkers Talma State tel: 334500 ( bereikbaar op maandag en vrijdagmiddag)