Schoenendoosactie 2015

19 oktober 2015

in Aankondigingen, Goede doelen

“Voor jou .. van mij …”

Actie4Kids is weer van start gegaan! En ook in Heeg willen wij dit jaar weer graag meedoen! Wereldwijd hopen we weer 50.000 kinderen blij te maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen weer naar landen in Afrika en Oost Europa: naar Sierra Leone, Togo, Roemenië, Oekraïne en Moldavië. Daar hebben kinderen het heel moeilijk.

Na meer dan 20 jaar is Actie4kids nog steeds nodig. Ook nu nog leeft 1 op de 2 kinderen wereldwijd in armoede. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”. Jij mag jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. We horen vaak dat kinderen weer naar school kunnen gaan door de schriften en pennen uit de schoenendozen. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen uitgedeeld. Per schoenendoos wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd voor transport- en organisatiekosten.

In de week voor de herfstvakantie worden de folders weer aan alle kinderen op de scholen uitgedeeld. Ook liggen de folders dan weer bij de COOP en in de kerken. In de folder staat precies vermeld hoe de actie werkt.
(zie ook op de website: www.actie4kids.org )

BELANGRIJK: Geen adres in de doos achter laten en absoluut geen snoep, oorlogs-speelgoed en speelgoed met batterijen in de doos schoenendoosdoen!!

Het is ook mogelijk om losse spullen in te leveren. Dus als u toiletspullen, schoolspullen of speelgoed hebt liggen: het is van harte welkom!

De dozen of de losse spullen graag inleveren VOOR 20 NOVEMBER 2015 bij Vronie van der Pol of bij Jitske Krol.
De kinderen kunnen de doos op school inleveren.

Veel succes allemaal!

Namens beide kerken van Heeg,
Vronie van der Pol
Jitske Krol