St. Jozefschool

19 oktober 2015

in St. Jozefschool

Start schooljaar.

Maandag 17 augustus j.l. zijn wij begonnen met schooljaar 2015-2016. Na een bewogen vorig schooljaar is het hele team er weer klaar voor. Samen met onze nieuwe collega’s gaan we er een super jaar van maken. Er staat veel op het programma. Zo zijn de eerste weken de gouden weken. De weken om elkaar weer even opnieuw te leren kennen, te wennen en de tijd om een goede basis te leggen voor de rest van het schooljaar. Deze gouden weken zullen we afsluiten met de Jozefweek. Deze heeft net plaatsgevonden. Een geslaagde week waarin we onze nieuwe slogan luid en duidelijk hebben laten horen; St. Jozef, de school waar je gezien wordt!

De start van de Jozefweek

Start JozefweekDeze week staat in het teken van elkaar (nog) beter leren kennen; wat zijn onze talenten en wat doen we ermee?
Vol verwachting begonnen we maandag ochtend met de gehele school in het speellokaal: de talentenshow kon beginnen! De op het eerste gezicht verlegen meester Geert-Jan, ontpopte zich in een flitsende, trendy talentvolle presentator. Verschillende talenten (slapen, turnen, tekenen en bakken) werden door de leerkrachten vertoond onder het toeziend oog van een kritische jury. Terug in de klas werd deze week, zowel binnen als buiten de klas, verder op het onderwerp ingegaan.

Op dinsdag hebben we een workshopmiddag gehad. Kinderen hebben van te voren hun voorkeur aan kunnen geven en na een grote puzzel is ieder kind bij twee onderdelen ingedeeld. De kinderen konden kiezen uit;

  • Een talige workshop. Hierin werden spelletjes gedaan gericht op de taligheid van het kind. Deze activiteit werd begeleid door juf Gazalli.
  • Een sportieve workshop. De kinderen moesten hierbij allerlei sportieve opdrachten doen onder leiding van meester Geert-Jan.
  • Een muzikale workshop. Voor de kinderen die houden van zingen en muziek maken was er een plekje bij juf Ilse. Zij heeft hen een lied aangeleerd en verschillende dingen met ritmes en instrument gedaan.
  • in het Heempark

    in het Heempark

    Een kunst workshop. Voor de creatievelingen onder ons was er de mogelijkheid om te kleien met beppe Renske en juf Mariëlle. Wij willen beppe Renske nogmaals ontzettend bedanken voor haar inzet!

  • En tot slot was er een natuur workshop. De kinderen gingen samen met juf Liesbeth het Heempark in om de natuur in zich op te nemen en een natuur kunstwerk te maken.

Het was een zeer geslaagde middag. De kinderen waren erg enthousiast en er zijn prachtige werkstukken gemaakt. Wat een talent hebben de Jozef kinderen.

Dit schooljaar hopen wij vaker ook gebruik te kunnen maken van de talenten van de ouders / opa’s en oma’s en andere bekenden, zodat iedereen tot zijn recht komt en de mogelijkheden krijgt tot het ontdekken van de verscheidenheid binnen onze samenleving. Wij staan altijd open voor suggesties, dus schroom niet en meldt u bij de leerkracht van uw kind indien u zelf graag eens een workshop wilt geven, wilt vertellen over uw vak of dat we misschien zelfs wel eens een kijkje bij u op het bedrijf kunnen komen nemen.

De foto’s van deze week zijn terug te vinden op de website!

De Jozefweek is afgesloten met een themasluiting waarbij alle kinderen ten tonele zijn gekomen. We vonden het fijn om weer een echt gezamenlijk gevoel te hebben!

Excursie naar de boer

Vrijdag 11 september j.l. is groep 6 in alle vroegte naar de boer vertrokken. Hieronder een verslag geschreven door Menno Jongstra en Sietze Ketelaar.

Het was vrijdag 11 september. We moesten om KWART VOOR 6 opstaan, even later stonden we voor school. Er reden ook een paar ouders mee en ze brachten ons. We gingen naar de stal naar Haye, toen kregen we overalls die we aan moesten trekken. Daarna gingen we naar de melkput, toen mocht groep 6 aan de uiers knijpen en er kwam melk uit. En we mochten de melkmachine aan de spenen stoppen. Toen mochten we net gemolken melk drinken.

Na de SUPERSUPERSUPER verse melk mochten we bij de kalfjes kijken en eten geven en daarna gingen we naar de kippen, we mochten ze eten geven en drinken voorschotelen en we mochten de kippen oppakken. Uiteindelijk gingen we eieren rapen, het waren er 16. Daarna gingen we de boerderij verlaten, we kwamen er ongeveer om kwart over 8 op school. Juf had een eierkoker meegenomen naar school om de eitjes te koken, het duurde uren voordat de kip ging kakelen en dat ze klaar waren.
Ook mochten de liefhebbers het ei vullen. Menno deed het hele bakje vol zout plus nog zout op het ei. Renée deed er van alles op en in, zoals kerrie en mayo om het ei te vullen, want we zeiden allemaal HAK HEM DOORDEMIDDEN en toen hakte ze hem ook doormidden. Iedereen kreeg een helft van het ei behalve Sietze en Menno, want die wilden een hele.
Het was natuurlijk nog geen tijd om te werken, want het was nog maar half 8 dus we mochten nog naar buiten of spelletjes en dat duurde twee en een half uur dus we hoefden niet te werken.

Later moesten we wel gewoon rekenen, jammer maar helaas.

Het bezoek aan de boerderij was leuk!

Haye Ketelaar

Haye Ketelaar