Update: Met de duim Omheeg gaat van start

19 oktober 2015

in Aankondigingen

In de Sylboade van oktober vorig jaar heeft u kunnen lezen over het initiatief van Janke om liftplekken in Heeg en Sneek op te zetten zodat Hegemers en bezoekers van Heeg makkelijk op en neer kunnen naar Sneek – ook als de bus niet rijdt.

In april haalde zij zelfs het Friesch Dagblad met een leuk interview.

Onlangs heeft de provincie in het kader van Butenút Foarút geld beschikbaar gesteld om dit initiatief ook echt te realiseren. Met de provincie, die het een mooie manier vindt om het lokale openbaar vervoer aan te vullen. is afgesproken dat de resultaten van dit project straks ook in andere dorpen gebruikt kunnen worden.

Planning is dat we dit najaar aan de slag gaan. We willen twee goed herkenbare liftplekken maken, één hier in Heeg en eentje in Sneek, in de buurt van het station. Verder komt er ook een website met een simpele online tool die het mogelijk maakt makkelijk onderlinge afspraken te maken voor meerijden.

Op dit moment zijn we in gesprek met de gemeente over mogelijke plekken, eventuele vergunningen en andere eisen die zij stellen aan deze nieuwe voorziening.

We houden jullie op de hoogte! En mochten jullie nog goede ideeën hebben, dan houden wij ons natuurlijk van harte aanbevolen. Je kunt ons e-mailen op email hidden; JavaScript is required

Janke Postema
Lucie Gelderblom
Kees van der Veen
Dorine van den Beukel
Sybrand Frietema