Ho! Net yn ‘e kliko!

22 november 2015

in Ingezonden mededeling

klikoVan 198 naar 166 kilo!!
De Gemeente Súdwest-Fryslân heeft op ons verzoek weer een meting gedaan. Omgerekend was het resultaat 166 kilo restafval per Hegemer per jaar. Dit is ten opzicht van de voorjaarsmeting (198 kilo) een enorme vermindering. We zijn trots op Heeg! Iedereen die twijfelde, weet nu dat het mogelijk is. Nog een klein tandje bijzetten en dan zitten we al op die 150 kilo of lager die we willen bereiken.

40 zakken textiel
Dat Heeg goed aan het afval scheiden is, was eind september duidelijk zichtbaar rond de textielcontainer. Zakken ín de container doen lukte niet meer, het aantal zakken óm de container groeide met de dag. We hebben er wel 40 geteld. Bij Omrin kwam een flink aantal meldingen binnen. Heel goed want om kleding en textiel te kunnen hergebruiken moeten het droog blijven en is een snel herstel van het probleem belangrijk. Als het weer eens gebeurt: op de textielcontainer staat een telefoonnummer maar je kunt ook een melding doen via
http://www.omrin.nl/bij-mij-thuis/services/opmerking/

Scheiden na de Jozefmarkt
Tijdens het snuffelen in grote hoeveelheden kringloopspullen ontdekte het campagneteam dat dit jaar iedereen die meehielp aan de Jozefmarkt instructies had gekregen om de restanten nóg beter te scheiden. Minder kosten voor de organisatie en beter voor het milieu, heel goed!

Wat je altijd al wilde weten over het scheiden van Glas….Helaas is onze GLAS-nieuwsbrief niet geplaatst in de vorige Sylboade. Deze maand heeft hij wél een plekje gekregen. Lees de informatie en laat je verrassen, er staan vast dingen in die je nog niet wist.

Kliko-stickers
In een maand tijd is het aantal deelnemers aan de campagne gegroeid van 151 naar 172. Dat is ruim 18% van alle huishoudens. Of iedereen de sticker ook echt op de container heeft geplakt, vragen we ons wel eens af. We krijgen de indruk dat er her en der wat stickers in huizen rondzwerven. Dat mag natuurlijk, het gaat om het beter scheiden van ons afval en dat kan ook zonder sticker op je container. Maar kans op een bijdrage van €100,- aan je afvalstoffenheffing maak je dan niet.

100 euro: wat zijn de voorwaarden?
Tijdens de campagne Ho! Net yn’e Kliko! trekt het campagneteam een aantal keer een deelnemend adres in Heeg voor een bijdrage van 100 euro aan de jaarlijkse afvalstoffenheffing. Het campagneteam zal het getrokken adres bezoeken. Maar……dit betekent niet automatisch dat je die 100 euro krijgt.

Er gelden een paar voorwaarden:

  • De campagnesticker moet goed zichtbaar op de grijze kliko zitten. Ligt de sticker nog ergens in huis dan gaat de 100 euro niet door. Deelnemers die hun sticker op een vuilnisbak in huis hebben geplakt, kunnen een tweede sticker aanvragen (via een mail of een briefje bij de COOP) om die alsnog op de grijze kliko te plakken.
  • De bewoner van het getrokken adres moet bereid zijn om een aantal vragen van het campagneteam te beantwoorden.
  • Het campagneteam mag foto’s maken en de antwoorden van de bewoner gebruiken voor publiciteit over de campagne.

Ook meedoen?
Dat kan nog steeds. Stuur een mailtje naar email hidden; JavaScript is required of vul een briefje in bij de COOP. Je krijgt de sticker dan thuis bezorgd.
Meer informatie over de campagne kun je vinden op www.duurzaamheeg.nl/ho-net-yn-e-kliko.