St. Jozefschool

22 november 2015

in St. Jozefschool

Groep 5 op excursie naar afvalverwerkingsbedrijf

afval verwerking

afval verwerking

29 september 2015
Wij zijn naar het afvalverwerkingsbedrijf geweest en ik heb een heleboel dingen geleerd over afval. Plastic wordt in een aparte bak gegooid. Papier en karton gaat ook in een aparte bak. Plastic bekers gaan niet in een bak. Plastic bekers gaan ergens heen waar ze gerecycled worden. Ik vond het heel leuk.
Noa de Jong

Eerst zijn we gaan fietsen. We kwamen aan bij de afvalverwerking. Daarna zijn we gaan lopen. Meneer Ad zegt van alles over de dingen. Vervolgens gingen we naar de brandweer. Velen zijn in de brandweerauto geweest. Ik vond het heel leuk.
Darryl Huitema

Dierendag
Vrijdag 2 oktober hebben wij op school dierendag gevierd. We zijn de dag begonnen met een dierententoonstelling. Alle kinderen mochten hun huisdier meenemen. Het was een echte beestenboel! Er was bijzonder bezoek van Jack de tijgerpython. Dit heeft behoorlijk wat indruk gemaakt. Verder zijn wij in de klassen bezig geweest met het thema en hebben wij gezamenlijk met It Wraldfinster naar sporen gezocht in Heeg. Uw kind kan u hier sowieso meer over vertellen. Hier een aantal gevonden sporen op foto.

Kinderboekenweek
kinderboekenweek
Woensdag 7 oktober was de aftrap van de Kinderboekenweek met als thema; Raar maar Waar. Op vrijdag 16 oktober hebben wij het thema afgesloten met een Raar maar Waar circuit. Alle leerlingen zaten door elkaar in groepjes en hebben verschillende activiteiten gedaan. Denk hierbij aan een meespeelverhaal, proefjes met een professor, een boekenestafette. Het was weer een zeer geslaagde ochtend.
In de tussenliggende periode is er in iedere groep ook aan het thema gewerkt. Wilt u weten wat we nog meer hebben gedaan? De kinderen kunnen hier vast erg goed over vertellen. Foto’s op de website van school. www.jozef-heeg.nl 

Hondenpoep!
Helaas is het de laatste tijd al vaker voorgekomen dat kinderen na het spelen in het gras onder de hondenpoep zitten. Dit vinden de kinderen, ouders en wij zelf erg vies.

Bij deze een oproep aan alle hondenbezitters die hun hond op ons schoolplein hun behoefte laten doen, NIET DOEN! Graag elders uw hond zijn behoefte laten doen, zodat wij kunnen spelen zonder poep onder de schoen!

Verdwenen horloge gymzaal
Maandag 5 oktober is Guidon zijn horloge vergeten in de gymzaal. Kan gebeuren en normaal geen probleem, omdat de beheerder deze dan vindt en in de EHBO box legt. Dat is dit keer ook gebeurd, alleen heeft iemand anders het horloge meegenomen.
Mocht iemand per ongeluk dit gedaan hebben, dan zou het heel fijn als het horloge weer terug komt, want Guidon heeft dit horloge namelijk voor zijn verjaardag gekregen. Hij is nu best wel verdrietig om het feit dat zijn horloge niet meer in zijn bezit is. Wij hopen op een eerlijke terugkeer in dit horloge mysterie.