Steun ons op weg naar Malawi!

22 november 2015

in Goede doelen

Ik ben Fokkelien Veenstra en woon al mijn hele leven in Heeg. Ik ben zestien jaar oud en zit momenteel in het vijfde jaar van het gymnasium op Bogerman. Naast mijn hobby’s en mijn baantje in De Boeier, heb ik er dit jaar nog een buitenschoolse activiteit bij. En dat is precies de reden dat ik dit stukje schrijf.

In juli 2016 ga ik met een enthousiaste groep van zes meiden en een begeleidster naar de gemeente Perete in Malawi. Wij gaan hier drie weken lang ontwikkelingswerk doen, als onderdeel van de christelijke organisatie World Servants. De denkwijze van de stichting is ‘Bouwen aan jezelf, door te bouwen voor een ander.’ Dit gaan wij ook zeker doen, want het ontwikkelingswerk zal bestaan uit het bouwen van twee lerarenwoningen. Hiernaast doen we ook nog kinderwerk. Dit houdt in dat we met jongeren in gesprek gaan over dingen als eigenwaarde, hygiëne en seksualiteit.

De lerarenwoningen bouwen wij, zodat de regering meer leraren naar het gebied kan sturen. Dit is hard nodig, omdat in Perete door vijf docenten les wordt gegeven aan zo’n 430 kinderen. Door het grote aantal leerlingen per docent gaat de kwaliteit van het onderwijs achteruit. Ons doel is om het onderwijs voor de kinderen te verbeteren.

Om de reis te kunnen maken is veel geld nodig. Wij hebben nog zes maanden de tijd om 17.045,- euro op te halen, hiervan hebben we nu zo’n 2000,- euro binnen. Er staat ons dus nog veel te doen! We zijn hierom het hele jaar druk bezig met actievoeren. Omdat onze groep, op mij na, geheel bestaat uit leden van de PKN in Sneek, zal het grootste deel van onze acties daar plaats vinden. Toch willen wij Heeg hier graag bij betrekken en zullen we ook hier een aantal acties houden. De eerste actie die wij hier houden is de fruitactie in november.

Als u ons anders nog wilt steunen, door bijvoorbeeld een gift over te maken, kan dit natuurlijk ook! U kunt uw bijdrage overmaken op NL20 RABO 0359 5059 45 t.n.v. Diaconie PKN Sneek o.v.v. World servants. Bij voorbaat hartelijk dank!

Ook staan we natuurlijk open voor suggesties en ideeën van goede acties. U kunt contact met ons opnemen via email hidden; JavaScript is required. Wilt u op de hoogte blijven van onze acties? Like dan onze facebookpagina World Servants Zuiderkerk!
Daarnaast kunt u op www.worldservants.nl/malawi/MA316 meer informatie vinden over ons project.

groep Malawi gangers

groep Malawi gangers