Activiteiten A.K. It Heechhûs in December

24 december 2015

in It Heechhus

Ladies Night!!logo-heechhus

Morgenavond 9 december barst vanaf 19:00 uur onze 2e ladies night weer los!! Voor een complete verwenavond voor en (voornamelijk) door vrouwen, ben je weer van harte welkom! Wij bieden jullie een gezellige en ontspannen avond met een gevarieerd aanbod aan uiterlijke en innerlijke verzorging, gezondheid en welzijn, beauty, shoppen, sport en lifestyle. Ook voor leuke en originele kerstaankopen kun je deze avond bij ons terecht. Primeur dit jaar is een demonstratie paaldansen met mini workshop en het draaiend rad waarbij allerlei leuke prijzen gewonnen kunnen worden die beschikbaar zijn gesteld door een aantal standhouders.

De entree is wederom gratis en we geven voor de eerste 50 bezoekers weer een goodie-bag vol met leuke artikelen weg, maar op = op, kom dus op tijd! Kortom, neem je zussen, moeders, tantes, vriendinnen, buurvrouwen mee voor een complete en gezellige avond uit in ons Heechhûs!

Strijkkwartet Risata in plaats van 4 Us.hhûs-12
Helaas kan het optreden van de zanggroep 4 Us op 13 december wegens ziekte van een van de leden niet doorgaan. In plaats van 4 Us speelt nu het strijkkwartet Risata op deze zondagmiddag in It Heechhûs.
Risata is een nieuw strijkkwartet, bestaande uit vier jonge, enthousiaste maar vooral ook ambitieuze musici. De leden hebben elkaar ontmoet in het Frysk Jeugd Orkest, waar de passie voor muziek maken werd gedeeld. Deze passie voor muziek wordt nu losgelaten op het spelen in de kleine bezetting van Risata. Risata betekent ‘lachend’, het uiteindelijke doel van Risata is dan ook het hebben van plezier aan samenspelen en dat plezier over te brengen op een podium. “We dagen onszelf graag uit door bijvoorbeeld onwijs romantische klassieke muziek af te wisselen met pop- en balkannummers die speciaal voor onze bezetting worden omgeschreven. Het gevarieerde programma maakt dat we op bruiloften kunnen spelen, huiskamerconcerten kunnen geven of in een cafeetje stemmige achtergrondmuziek kunnen verzorgen, maar zo stonden we bijvoorbeeld in de zomer ook op een catwalk in het Rijksmuseum in Amsterdam. Met de afwisseling in zowel het programma als de concertlocaties blijven we onszelf vernieuwen en vermaken.”
Heel aardig is om te weten dat Douwe Nauta meespeelt bij Risata. Douwe studeert nu op het conservatorium in Amsterdam en is de zoon van Tseard Nauta. Tseard speelde o.a. in de klezmergroep Di Gojim en begeleid vele voornamelijk Friese zangers en zangeressen.
Zondagmiddag 13 dec. Aanvang 15.30 uur Entree 5,00 euro

Kinderfilmmiddag The Polar Express
Kerstavond. Terwijl een jongen in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een immense trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.
Woensdag 23 dec. Aanvang 14.30 uur Entree 3,00 euro (incl. versnapering)
Freonen fan Heech – Nederpop Concert!
Op zondag 27 december (3e kerstdag) zal er weer een concert van de Freonen fan Heech plaatsvinden. Om 16.00 uur ’s middags gaan de deuren van It Heechhus open. Ditmaal is gekozen voor het thema: Nederpop. Zo’n beetje het beste uit 50 jaar Nederpop zal de revue passeren. Een feest der herkenning met grote hits van de jaren 60 tot het recente verleden: Peter Koelewijn, Herman Brood, Golden Earring, Guus Meeuwis, The Scene, Anouk, Doe Maar, De Dijk, Kensington, Krezip, Cuby and The Blizzards, George Baker, Earth and Fire en vele anderen.
Zoals gebruikelijk wordt er in wisselende bezetting gespeeld door uitsluitend eigen Hegemers. Maar liefst 20 muzikanten/vocalisten zullen het podium beklimmen: Jelger, Jelke, Willy, Edward, Ignaz, Haaije, Rein, Bokke, Jan, Hylke, Julian, Marco, Sytze, Thijs, Teade, Gerda, Anneke, Piet, Jildou en Sytske. Momenteel wordt er nog hard geoefend, maar reken maar dat ze er klaar voor zijn!
Dus kom kijken en luisteren! Maar bovenal, na 2 dagen in het gareel aan tafel te hebben gezeten, swingen en dansen. Misschien ben je dan binnen een dag al van je kerstkilo’s af. De entree is slechts 3 euro, kinderen t/m basisschool gratis!

Tsjochkonsert mei Desert Snow en Dixie Doodle.hhûs-12-1
It duo Desert Snow bestiet út Dirk Nieuwenhuis (gitaar en sang) en ‘âld Heechse’ Sjoukje de Hoop (fioele en sang). Sy spylje benammen Ierske en Fryske folk(s)muzyk sawol ynstrumintaal as mei sang, tradisjoneel as moderne folk, ballades út ‘e popmuzyk as yn ‘e klassike sfear.
Dixie Doodle is in kollektyf muzikanten dy’t in passy foar de muzyk diele. Se kieze foar it akoestysk repertoire; swingend spile en mei skerpe gearsang. Tradysjonele folksmuzyk, eigen wurk en lieten fan ûnder oaren Old Crow Medicin Show, Bob Dylan, Neil Young en Steve Earl wurde mei in oanstekkend entûsjasme brocht.
Sneintemiddei 10 jan. Trije oere. Gjin yntree, in it skoft geane wy mei de pet rûn.

Winterbingo
Ook in het nieuwe jaar gaan de ballen weer rollen in It Heechhûs. Natuurlijk staat de gezelligheid voorop maar zijn er ook weer fantastische prijzen te verdienen. Vrijdag 15 januari, de aanvang is 20.00 uur.

Filmhuis It Heechhûs: Memories of Murder
Tussen 1986 en 1991 worden in een klein stadje buiten Seoul tien vrouwen verkracht en vermoord. De eerste seriemoordenaar uit de Zuid-Koreaanse geschiedenis is een feit… Regie: Boon Joon-ho.
Maandag 25 januari Aanvang 20.00 uur Entree 6,00 euro Freon 5,00 euro

Men’s fair 16 april 2016 It Heechhûs.
Het lijkt nog een heel eind weg, maar we willen het alvast even onder de aandacht brengen. In navolging van de succesvolle ladies night is de A.K. nu ook van plan om een echte “mannendag” te organiseren. En wel op zaterdagmiddag 16 april bij/in It Heechhûs. Het is de bedoeling dat we een gezellige en ontspannende middag organiseren met een aanbod van wat de echte man leuk vind. Een beurs waar je gezellig met vrienden/familie kunt rond wandelen onder het genot van een hapje en uiteraard een drankje en gezellig even kan bijpraten. Achter de schermen zijn we al een beetje aan het brainstormen over hoe we de middag willen invullen. Lijkt het je leuk om als bedrijf/particulier/hobbyist hier je producten of goederen te promoten of uit te stallen wat mannen echt leuk vinden, dan kun je alvast contact opnemen met Jan Buwalda of Wilco Bakker.
Nadere info volgt nog. Groeten, Jan Buwalda en Wilco Bakker.