De Veer van Rene Veenstra

24 december 2015

in De Veer

En dan vraagt Seakle mij om de veer over te nemen en natuurlijk wil ik dat wel doen.
Hoe ken ik Seakle eigenlijk? Nou, Seakle is inmiddels gepensioneerd oud werknemer van ons bedrijf Veenstra Schilders. Meer dan 45 jaar trouwe dienst en behoorde tot de inventaris. Vele jaren prettig met hem samen gewerkt eerst als collega en later als werkgever. Maar nu iets over mijzelf. Ik denk dat diverse Hegemers mij wel zullen kennen maar velen ook niet dus bij deze mijn verhaal.

Rene Veenstra geboren op 13 december 1968 aan de djipsleatwall in Heeg. Zoon van Rinze (beter bekend als Trip) en Vrony Veenstra. Ik heb nog een ouder broer Thijs en een jongere zus Ellen allen in Heeg wonend. Opgegroeid in een ondernemers gezin dus altijd drukte en bedrijvigheid. Trip had een eigen schildersbedrijf en Vrony was de secretaresse. Tot mijn 4e jaar heb ik aan de djipsleatwal gewoond, daarna zijn we verhuisd naar de harinxmastrjitte 28 waar mijn ouders nog steeds wonen. Een leuke buurt met veel kinderen, we speelden veel op het schoolplein van de oude St. Jozefschool en waren veel op het water te vinden. Ik ben nog naar de kleuterschool geweest die achter de oude winkel van Bergstra stond. Later is dit nog jeugdhonk geweest waar ik toen ook verschillende uurtjes heb doorgebracht.

Na de kleuterschool naar de St. Jozefschool waar ik een leuke tijd heb gehad. Les gehad van o.a. juf Kortooms en meester Spliet. Na de lagere school heb ik de HAVO doorlopen aan het RSG te Sneek. Ik wist niet wat ik wilde worden en omdat ik in mijn vrije tijd al bij mijn vader werkte toch maar naar het MBO (schildersschool nu het CIBAP) in Zwolle. Omdat ik mijn HAVO diploma had mocht ik deze opleiding in 3 jaar doen i.p.v. 4 jaar. Ik moest op kamers maar dat was zeker niet erg en een fantastische tijd gehad in Zwolle. Helaas was ik na de opleiding dienstplichtig en heb 14 maanden bij de marine in Den Helder gediend. Na mijn diensttijd aan het werk in het schildersbedrijf. Eerst als werknemer en 1993 werd ik mede vennoot, inmiddels al jaren samen met mijn broer Thijs als eigenaar.

Als bedrijf voeren we onderhoudsschilderwerk, nieuwbouw, glaswerk en diverse soorten wandafwerking uit. Tevens hebben we een reclame en belettering afdeling en een straal en spuiterij voor het conserveren van diverse staalconstructies.

Ik kwam in de jaren rond 1995 met vrienden regelmatig in cafe de brune kikkert (nu de boeier) en kwam daar dan ook af en toe een heel leuk meisje tegen. Zij zat voor haar opleiding/werk als verzorgende in Amsterdam. Haar moeder was toen net met haar 2 zussen in Heeg komen wonen waar zij dan in het weekend kwam. Het duurde even en ik moest even goed mijn best doen, maar het is uiteindelijk dan toch heel serieus geworden tussen ons. Ze wilde wel terug naar het noorden en kon toen werk krijgen in Emmeloord.
Ik had toen net het huis van mijn broer op de helling gekocht en ze is toen bij mij komen wonen.

Na 3 jaar samen wonen zijn Natasja en ik in 1998 getrouwd. Samen hebben we 3 zonen gekregen: Daan 16, Thijs 14 en Jens 11. In 2001 veer-12hebben we een stuk grond gekocht aan de eker en hebben we een nieuw huis laten bouwen. In 2002 was dit gereed en wonen daar nog steeds met veel plezier.

Als hobby’s fiets ik regelmatig op mijn MTB, zomers lekker varen met onze antieke notarisboot en in de wintertijd sta ik 2x in de week op skibaan in Sneek en natuurliijk ook skieen in de echte sneeuw vind ik fantastisch. Verder houd ik van koken/bbq’en, lekker eten met een goed glas wijn erbij. Ik hoop dat jullie het een leuk verhaal vonden.
Ik geef de veer nu door aan mijn schoonzus Tamara van Veen.
Groet Rene.