PSZ ’t Pikepoltsje

24 december 2015

in It Pikepôltsje

Wat hebben we gedaan:pikepoltsje

Afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de herfst.
We hebben herfstwandelingen gemaakt en gekeken naar de bomen die van kleur veranderen, we hebben blaadjes gezocht, kastanjes, eikeltjes en gekeken naar de bloemen die nog bloeien! We hebben genoten van deze uitjes!
Bij de hoofdingang van Talma is ook zo’n prachtig minipaadje, waar je gewoon tussen de bloemen doorloopt en waar de peren aan de perenboom groeien. We hopen maar dat we de tandarts niet van zijn werk af hebben gehouden, maar we konden het niet laten dit paadje te volgen.
Alle mooie blaadjes, eikeltjes en kastanjes die we verzameld hebben, hebben we, terug op it Pikepôltsje, op de herfsttafel gelegd.
Deze werd steeds mooier en mooier! Puk heeft ook geholpen, want hij had steeds herfstspulletjes in zijn rugtas meegenomen.

We hebben de herfst praatplaat bekeken en verhaaltjes voorgelezen over de herfst.
We zijn wel 4 weken met het thema “ Puk en de Regen” bezig geweest.
Toen we begonnen was het steeds slecht weer, daarna hebben we een paar prachtige weken gehad. We hebben het thema even geparkeerd en zijn met dierendag bezig gegaan. Na dierendag werd het weer echt herfst, dus konden we weer verder met het thema “Regen”.
Juf had verschillende regenjassen van plastic tasjes gemaakt en aan de kinderen de taak om een mooie jas voor Puk uit te zoeken. Dat pikepoltsje-1was nog “in hiele toer”. De ene was te groot, de andere te klein, weer een andere was van papier en dus werd je daar kletsnat in. Puk wilde trouwens niet in zijn ééntje naar buiten, daarom hebben we de poppen ook nog een regenjas aangedaan. En toen mochten ze in de regen. Tsjonge, wat kan het toch regenen binnen in het Pikepôltsje! (met de plantenspuit) Met de regenjas aan bleven Puk en zijn vriendjes lekker droog. Maar of de peuters het droog gehouden hebben?????

Sint Maarten
Op 10 en 11 november hebben we samen met de heiten/memmen/pake’s/beppe’s lampionnen gemaakt. De meest mooie creaties zijn in elkaar geknutseld.
Toen we klaar waren zijn we naar de pake’s en beppe’s in Talma gegaan om onze lampionnen te laten zien. We hebben liedjes gezongen en natuurlijk kregen we na afloop een zakje snoep!

 

Julian wordt in december 4 jaar. Dat betekent dat hij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid van hem nemen. We hebben van je genoten Julian, veel plezier op je nieuwe school!