De Beatrix en It Sailhus

28 januari 2016

in Verhalen

It Sailhûs

It Sailhûs

Tussen mei en oktober zeilt er een blauwe grote catamaran over de Friese meren. Dit is de Beatrix, de Beatrix is een speciaal ontworpen catamaran die vaart voor de stichting Sailwise.

SailWise is een non-profit organisatie en al 40 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en –vakanties voor mensen met een beperking. Elk jaar bezoeken zo’n 1400 mensen met een beperking voor meerdere dagen onze drie volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het wad met de tweemastklipper Lutgerdina, zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix tot het genieten van een mix van watersporten op het eiland Robinson Crusoe.

Watersporten met SailWise is meer dan alleen genieten op het water. Door actief te zijn op het water kan iedereen, ongeacht de mate van beperking, weer een gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. Bij SailWise word je aangesproken op wat je nog wel kunt. Met de juiste aanpassingen is het voor iedereen mogelijk om te (leren) watersporten. Grenzen verleggen, jezelf ontwikkelen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Al onze deelnemers zijn het er over eens: SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten.

De Beatrix

De Beatrix

De gasten van de Beatrix over-nachten in Elahuizen tot nu toe in het commandeurshuis en komend seizoen in het It Sailhûs. It Sailhûs wordt momenteel verbouwd tot een multifunctioneel watersportcentrum met een nieuwe groepsaccom-modatie en een aantal aangepaste (zorg)appartementen. De haven is straks niet alleen de thuisbasis voor de catamaran Beatrix, maar is ook voorzien van aangepaste vaarmate-rialen, geschikt voor elke handicap. De begeleiding kan op maat worden verzorgd, zowel op het gebied van zeilinstructie als op het gebied van zorg. Het concept, waarbij mensen op eigen kracht de wind in de zeilen kunnen voelen, is uniek voor zowel Nederland als daarbuiten. Voor meer informatie over de Beatrix of Sailwise of lijkt het je leuk om vrijwilliger bij ons te worden en mee te zeilen, kijk op onze vernieuwde website www.sailwise.nl