Activiteiten A.K. It Heechhûs in Februari/Maart

2 februari 2016

in It Heechhus

Theo Smedes yn de teaterfoarstelling Jimmy Costello.logo
It ferhaal fan Jimmy Costello spilet him ôf yn Nij-Seelân yn de jierren ’50. Jimmy is in autodief dy’t syn karriêre ûnskuldich begjint mei it stellen fan molkejild, mar troch syn lettere dieden meardere kearen yn ‘e finzenis belannet én ûntsnapt. Hy wit dêrmei dagen oant wiken út de hannen fan de plysje te bliuwen en kriget dêrtroch de sympaty fan it folk, mar just troch syn heldestatus stiet him úteinlik in swiere straf te wachtsjen.
jimmyYn Jimmy Costello nimt Theo Smedes (bekend fan De Emigrant) je mei yn de humoristyske en aventoerlike perioades fan it libben fan Jimmy, mar lit hy je ek meifiele yn de tsjustere krochten fan it finzen wêzen. It stik is in Frysktalige teatermonolooch dy’t oarspronklik skreaun is troch de Nij-Seelânse skriuwer Tim Balme en basearre is op wierbarde feiten. Yn dizze foarstelling nimt de betsjutting fan frijheid en it ûntflechtsjen fan ferantwurdlikens in sintraal plak yn. Hoe fier kin immen gean yn it nimmen fan frijheden en hoe reagearret it kollektyf hjirop?
Freed 26 febrewaris oanfang 20.00 oere yntree 15,00 euro reserf: 0515-442593
Filmfestival in It Heechhûs op zondag 28 februari 2016.
Het vierde filmfestival It Heechhûs staat in de steigers en is gepland op zondag 28 februari 2016 van 13.00 tot 21.00 uur in It Heechhûs in Heeg. Thema zal zijn: Scandinavië. In de pauzes wordt u voorzien van lekkere hapjes en een maaltijd van Noor-delijk aard. Het programma wordt eind januari bekend gemaakt via de nieuwsbrief en de website www.itheechhus.nl De kosten zijn: € 30,00, voor vrienden € 27,50, inclusief één consumptiebon (hapjes en maaltijd inbegrepen, exclusief drankjes) Minimale deel-name: 22. Opgave vóór 15 februari 2015 bij Flip Reykers. Het is alleen mogelijk u op te geven voor het totale programma. Na 20 februari ontvangt u bericht over wel of niet doorgang van het filmfestival en over de wijze van betalen. Hopelijk zien wij u 28 februari a.s.!
Jeugdtheatergroep VET COOL met ‘De Koekebakkers’.
Deze voorstelling gaat over twee bakkers. Bakker Suikerbol bakt vieze koekjes en verdient bijna geen geld en heeft een dochter Nina. Bakker Soesjespot bakt hele lekkere koekjes met het geheime recept van over overgrootvader en heeft een zoon Peter. Peter en Nina zijn vrienden. Op een dag vertelt de moeder van Nina dat zij moeten verhuizen omdat zij geen geld verdienen en zij ergens anders een baan kan krijgen. Nina wil natuurlijk niet verhuizen en samen met Peter bedenken zij een plan. Nee, zij gaan toch niet het geheime recept stelen van mevrouw Soesjespot?? In de nacht?? Wie weet wie en wat je dan tegenkomt, als dat maar goed gaat. Zou het Peter en Nina uiteindelijk lukken om bij elkaar te blijven??
Woensdagmiddag 2 maart aanvang 15.00 uur leeftijd 3 t/m 11 jaar entree 5,00 euro
Dei fan ‘e Nostalgy.
Paasmaandag 28 maart organiseert de A.K. voor de derde keer de ‘Dei fan ‘e Nostalgy’. Een dag die weer geheel in het teken zal staan van de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw met o.a. muziek, theater, dans, Heech fan âlds, oude ambachten, verzamelbeurs, etc. Voor de verzamelbeurs zoeken wij nog een aantal standhouders ook uit Heeg en om-geving. Heeft u, of weet u iemand met een leuke verzameling uit die tijd om een leuke tafel mee te vullen geef u op of laat het ons weten.
!!!!! OPROEP !!!!!
Na acht seizoenen vindt Piet het wel ‘welletjes’ en is de Activiteitencommissie op zoek naar een (mannelijk) bestuurslid! Wat houdt dat nu eigenlijk in, bestuurslid van de A.K te zijn? Het seizoen start in september en eindigt april/mei. In die periode vergaderen we ook, dit doen we iedere 1e maandag- of woensdagavond van de maand in het It Heechhûs. Verder help je af en toe met hand- en spandiensten tijdens, voor of na een activiteit. Wat wij zoeken is iemand die het leuk vindt om mee te werken, denken en organiseren en iets heeft met cultuur, muziek, theater enzovoort. Dus lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van ons team enthousiaste vrijwilligers? Graag zien we je reactie dan terug! Dit kan door een van de A.K. leden te benaderen of te mail-en naar email hidden; JavaScript is required. Nieuwsgierig geworden maar toch nog twijfels of het iets voor je is? Schroom dan niet en informeer gerust bij een van ons!

Alvast bedankt!
Activiteitencommissie It Heechhûs. Anja Andringa, Piet Teerenstra, Sybout Jaasma, Jan Buwalda, Angelina de Vries, Petra Grondsma en Joke Broersma.