Ho! Net yn ‘e kliko!

5 februari 2016

in Aankondigingen

Kleine elektrische apparaten….Net yn’e Kliko!
Kleine apparaten: eigenlijk moeten we ze gescheiden weggooien maar ze belanden maar al te vaak in de grijze container. Niet gek want wie staat er nou bij stil dat een USB-stick ook een apparaat is? En voor je kapotte wekker naar de milieustraat fietsen doe je ook niet zo gauw. Toch tellen al die kleine apparaten die we verkeerd weggooien aardig bij elkaar op. Lees in de nieuwsbrief meer hierover. Misschien is het nu tijd om ergens in huis een extra verzamelbak neer te zetten?

Actie ‘Leeg je lade’
Om een begin te maken met de inzameling van alle kleine apparaten die in Heeg ongebruikt in lades en kasten liggen, zorgen we tot hoeind februari voor een inzamelpunt bij de COOP.
Hoeveel Bankpas Readers van de Rabobank zwerven er nog in Heeg rond? Hoeveel afgedankte opladers, koptelefoons, afstandsbedieningen, speelgoedjes met een geluidje, voorwerpen met een lampje, MP3-spelers en kerstverlichting zouden er tevoorschi jn komen? Grijp deze kans om je lades op te schonen met een extra goed gevoel bij het weggooien! Natuurlijk zorgt het campagneteam ervoor dat alle ingeleverde voorwerpen goed gerecycled worden.

Als je bij de opruimactie oude energiezuinige lampen tegen komt, neem die dan ook gelijk mee. Je kunt ze weggooien in het felgroene krat dat permanent bij de COOP staat. Oude mobieltjes kunnen in de doos van Stichting Aap, batterijen in de ton die daarnaast staat.

En de winnaars zijn….
In december hebben we Marcel en Krista verrast met € 100,- bijdrage aan de afvalstoffenheffing. In januari ging de € 100,- naar Anna  en Haaije Jan.
Wil je ook een kans maken? Meld je aan bij email hidden; JavaScript is required of vul een briefje in bij de COOP. Je krijgt dan een campagnesticker thuis bezorgd. Plak die op de grijze container, gooi alleen nog maar dingen in de container die er ook echt in thuishoren en misschien ben jij de volgende die we gaan verrassen!

ho-1Kerstversieringen van afval
Rozen van eierdozen, van petfles naar kerstbal, sfeerlampjes in een weggooifles. Allemaal bewijs dat er veel moois is te maken van ‘afval’.
Hiltsje & Jan en Jeltje & Hylke kregen beide een kadobon van Mijn Tafel voor hun sfeervolle en creatieve inzending.

Weet je dat…..
… inmiddels maar liefst 224 huishoudens meedoen aan de campagne: een kwart van Heeg!
… van de kleine straten de meeste deelnemers te vinden zijn in De Daam (67%), De Eker (63%) en de Syl (63%).
… van de grotere straten koplopers zijn: It Gerslan (45%), De Homeie (38%) en de Molefinne (34%).

Alle andere straten: zet ‘m op! Welke straat haalt het eerst de 100%?