Voorwoord

2 februari 2016

in Voorwoord

Ik wil het eerste nummer van dit nieuwe jaar graag positief van start laten gaan. De nieuwe voornemens van 2016 zijn alweer een aantal weken aan de gang en hopelijk heeft u de moed nog niet opgegeven om u aan de voornemens te houden. De “Blue Monday” ligt in ieder geval alweer achter ons. Dit zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn, vanwege het feit dat goede voornemens mislukt zouden zijn en de vakanties nog ver weg lijken. Ik hoop dat u niet vatbaar bent voor zulke bedachte fenomenen… Pluk de dag;-)

voorwoordIn ons dorp gaan we in ieder geval weer een gezellige tijd tegemoet. En hopelijk krijgen we ook nog wat sneeuw- en ijspret. De ijsclub is er sowieso klaar voor! Er wordt weer vele centimeters sneeuw verwacht en we hebben ook alweer wat winterse taferelen mogen meemaken; al was die ijzel nou niet echt leuk. Geef ons maar weer mooi donker ijs in de sloten, dan zijn wij Hegemers weer in ons element.

Houdt u de agenda ook goed in de gaten? Verscheidene verenigingen organiseren weer leuke activiteiten. Of u nu het oude Heeg en Hegemers wilt bewonderen, mee wilt swingen op de muziekkunsten van de hedendaagse Hegemers of gewoon een prachtige toneelvoorstelling wilt bekijken. Het gebeurt allemaal in Heeg! De bikkels die er niet genoeg van kunnen krijgen, kunnen ook nog met Carnaval de bloemetjes buiten zetten.
Hoewel elke dag in het teken van liefde zou moeten staan, is het 14 februari weer Valentijnsdag. Een mooi moment om erbij stil te staan en ook eens uit te spreken (of op een mooi kaartje te schrijven natuurlijk).

Ik wens u weer heel veel leesplezier.

Met vriendelijke groeten,

Marcel Langeland
Namens de redactie van de Sylboade