Aankondiging: hardlopen in Heeg!

2 maart 2016

in Aankondigingen

De eerste Hoora Fit en Frij Rin is een feit!
Zaterdag 30 april 2016 wordt het Watersportseizoen in Heeg feestelijk geopend, voorafgegaan door de eerste Hoora Fit en Frij Rin!

Even voorstellen de Fit & Frij Rinners;
bestaat uit een enthousiaste groep hardlopers, onder leiding van Freark Kaspersma. Wat zo leuk is aan Fit & Frij, dat het heel laagdrempelig is en dat iedereen er welkom is! De beginnende hardloper, maar ook de wedstrijdloper kan mee doen. We zijn dan ook super trots op het feit dat de jongste loper 7 jaar is en de oudste deelnemer reeds de 70 is gepasseerd.
Ons motto: ‘blessurevrij je prestaties verbeteren’. En plezier staat voorop!

Het evenement
De prachtige variërende parcours van deze hardloopwedstrijd, zijn uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. De jeugd gaat om 10.30 van start. Voor hen zijn twee verschillende afstanden uitgezet, 1/2 mijl en 1 mijl. De lopers van de langste afstand starten om 11 uur en lopen 10 mijl (16,1 km). Er wordt ook een route uitgezet van 4 mijl (6,4 km) en gaat aansluitend van start. De finish is midden in het centrum van Heeg vlak voor de brug. Hier stap je zo het feestgedruis van de opening van het watersportseizoen in. De vele dweilorkesten en marktkramen, maar ook ‘het preuvenement’ maken het erg feestelijk. Ook de horecaondernemers van Heeg zorgen bij de finish goed voor de jeugdige lopers.

Zes weken voorafgaand aan deze dag organiseert Fit&Frij de voorbereidende clinics. Deze clinics zijn voor iedereen die zich wil voorbereiden op deze loop. Start woensdag 23 maart; 19:00 uur te Heeg. Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom op de reguliere trainingsavond, maandagavond 19:00 uur bij It Heechhûs. www.fitenfrij.nl
Schroom niet, zet deze stap.. En word net als wij, Fit en Frij!!

Op de basisscholen van Heeg, wordt op maandag 14 maart de aftrap van de clinic gegeven! Om de jeugd zo kennis te laten maken met het hardlopen! Want bewegen is gezond en bovendien ook heel erg cool om te doen!

Een Fit & Frij rinner,
Ylona Kruis