Activiteiten A.K. It Heechhus in Maart

2 maart 2016

in It Heechhus

 

Jeugdtheatergroep VET COOL met ‘De Koekebakkers’.
Deze voorstelling gaat over twee bakkers. Bakker Suikerbol bakt vieze koekjes en verdient bijna geen geld en heeft een dochter Nina. Bakker Soesjespot bakt hele lekkere koekjes met het geheime recept van over overgrootvader en heeft een zoon Peter. Peter en Nina zijn vrienden.
heechhulOp een dag vertelt de moeder van Nina dat zij moeten verhuizen omdat zij geen geld verdienen en zij ergens anders een baan kan krijgen. Nina wil natuurlijk niet verhuizen en samen met Peter bedenken zij een plan. Nee, zij gaan toch niet het geheime recept stelen van mevrouw Soesjespot?? In de nacht?? Wie weet wie en wat je dan tegenkomt, als dat maar goed gaat. Zou het Peter en Nina uiteindelijk lukken om bij elkaar te blijven??

Woensdagmiddag 2 maart aanvang 15.00 uur leeftijd 3 t/m 11 jaar entree 5,00 euro

Tryater – Heimwee nei Hurdegaryp A trip down memory lane.
Heimwee nei Hurdegaryp is wer werom! Nei suksesfolle foarstellingen op Oerol en yn eigen gebou, reizget Tryater no mei it stik troch Fryslân. Méi nei ôfrin Café Heimwee, om it gefoel fan doe noch éven fêst te hâlden…..De rook fan krekt meand gers, it roppen fan bern op it skoalplein, it geloksgefoel fan sleatsjespringe, beltsjedrukke, in ferske fan BZN: Hoe is it om de ferlerne tiid op ‘e nij mei te heechhûsmeitsjen? Om wei te wurden yn swiete oantinkens, pynlik langstme en de wyn waaie te litten as yn de tiid fan doe. Heimwee nei Hurdegaryp hellet in ferline út inoar dat inkeld noch mar bestiet as in tizeboel fan tinzen. Twa akteurs sette alle sintugen iepen, litte alle wissichheid los en ferkenne de úteinen fan har bewustwêzen. Mar binne oantinkens eins wol betrouber? Hoe wie it ‘echt’? In nostalgyske trip oer langstme nei in thúsgefoel, dêr’t werklikheid, oantinken, dream en yllúzje yn troch elkoar rinne.
Regy en konsept Tatiana Pratley spul Lourens van den Akker en Eelco Venema foarmjouwing Janne Sterke muzyk Hilbrandt. Foar dizze foarstelling is der beheind plak. Reservearje is mooglik;
info@itheechhûs.nl 0515-442593

Snein 20 maart oanf. 15.30 kaarten: 14,-/12,50/10,- (normaal,freonen/65+,CKV/CJP)
Filmhuis It Heechhûs The Imitation Game
Film over het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turings grootste verwezelijking bestond erin om als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de Geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan kregen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen.
Maandag 21 maart aanvang 20.00 uur

Dei fan ‘e Nostalgy paasmaandag 28 maart in It Heechhûs.
Nostalgie is vaak verbonden met de kindertijd of schooljaren. Jeugdsentiment vertaalt zich bijvoorbeeld in bepaalde plaatsen die men als kind heeft gekend, speelgoed dat men had, mode, kinderprogramma’s of films waar men naar keek of de relatief onbezorgde en veilige sfeer waarin men opgroeide. Er is ook een algemene tendens op het verleden terug te blikken alsof “het vroeger beter was”. Vaak grijpt men hiermee terug naar een tijd die voor hem of haar overzichtelijker en beter te begrijpen was, meestal naar de jeugdjaren, toen vrijwel niemand zich nog geen zorgen hoefde te maken over bijvoor-beeld werk, gezin, hypotheek etc. De negatieve herinneringen zijn vervaagd en enkel de positieve herinneringen blijven over. Nostalgie is ook een populair thema in literatuur, film en muziek. Maar ook een gewoon lied kan nostalgische herinneringen oproepen wanneer een persoon het lied associeert met een bepaalde periode van zijn leven. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor andere zaken zoals; kunst, foto’s, tekenfilms, strips, boeken, architectuur, televisiereeksen, beroemde personen……..
De activiteitencommissie van It Heechhûs is nog druk in de weer om er een mooie dag van te maken. Het volledige programma zal nog nader bekend worden gemaakt maar zo is er overdag o.a. een markt verzorgd door verzamelaars uit Heeg en omgeving en zullen er een tiental lieden van Ambachtelijk Friesland hun ambachten demonstreren. Stichting Heech fan âlds is net als vorige keren aanwezig met een expositie van kopieën van foto’s en beelden uit het verleden van Heeg. Het middagprogramma staat voor een groot deel in het teken van muziek, theater en dans. Er zijn optredens van ‘The Shadows Band’ Mystery Men en Danscentrum SwingInn zal een dansworkshop Rock and Roll (rockabilly) 50’s Style verzorgen. Verder zal de rockabilly, country en swingband Tiffany & The Rhythm Boys in de namiddag de dag afsluiten met een spetterend optreden!
Paasmaandag 28 maart aanvang 11.00 uur entree 2,00 euro na 17.00 uur 5,00 euro.

Men’s fair zaterdag 16 april 2016 In It Heechhûs.
Tijdstip : 16.00-20.00 uur.
Graag willen we dit nogmaals onder de aandacht brengen. Er zijn al een flink aantal bedrijven en instanties benaderd. De eerste aanmeldingen zijn ook al binnen!! Lijkt het je leuk om als bedrijf/particulier/hobbyist/vereniging hier je producten of goederen te promoten of uit te stallen en te demonstreren wat mannen echt leuk vinden, schroom niet en geef je op. Mocht je nog niet zijn gevraagd dan kun je altijd contact opnemen met Jan Buwalda of Wilko Bakker. Of even contact met het Heechhûs opnemen, voor meer informatie.
De activiteiten commissie hoopt op een gezellige en geslaagde beurs die in de toekomst wellicht een vervolg kan krijgen. De bar van het Heechhûs is uiteraard die dag geopend voor een hapje en een drankje!! Gezellig met vrienden er even uit.
Groeten, Jan Buwalda  en Wilko Bakker