Ho! Net yn ‘e kliko!

2 maart 2016

in Overig nieuws

Een vette vangst.

wintervisserijDe wintervisserij op kleine huis-houdelijke apparaten in de COOP supermarkt in Heeg is zeer goed te noemen. Veel mensen hebben al een donatie aan de fuik geleverd.
Veel laders, solar gestuurde speeltjes/lichtjes, kapotte fiets-lampjes en niet te vergeten de random-readers van de Rabo-bank. Dit alles leverde een 100L kuip vol met een gewicht van 37,5 kg op. Hier kunnen weer heel wat grondstoffen van hergebruikt worden.

Voor degenen die nog wat hebben liggen, neem het mee naar de COOP en gooi het in de fuik. Tot maart hangt de fuik in de COOP, dus zorg dat ie nog eens vol komt. Maar zorg ervoor dat ook na deze actie de kleine huishoudelijke apparaten uit het restafval blijven. We zijn bezig hier een structurele plek voor te vinden, maar je kunt het natuurlijk ook altijd bij de milieustraat kwijt.

En de winnaar is….Jaap Hofstra!

afvakOp 11 februari stonden we bij Jaap voor de deur: zit de sticker op de container? “Jazeker, een goede actie!!! De campagne maakt me nòg bewuster en ik leer ook weer nieuwe dingen. Oude handdoeken bijvoorbeeld. Die gaan nu niet meer in de grijze container maar in de textielbak. En tegenwoordig doe ik jus-restjes niet meer in een glazen pot maar in een melkpak voor ze in de grijze container gaan. Dan kan de pot in de glasbak.” Jaap’s boodschap aan alle Hegemers die nog niet meedoen:

 

“Doe vooral mee, alle kleine beetjes worden al snel een grote berg! Zorg niet alleen voor jezelf maar ook voor de generaties na jou!”

Het is GROEN en niet GRIJS

De grootste boosdoener in de grijze container is GFT. Van elke 10 kilo afval in de grijze container, hadden er 4 in de groene container moeten zitten. Of in je eigen tuin, dat is ook goed natuurlijk. Lees meer over Groente, Fruit en Tuinafval in de nieuwsbrief.