Nieuws van SSS Heeg

1 maart 2016

in SSS Heeg

Wedstrijd Jongens 16 januari in Meppel

Op 16 januari was de eerste wedstrijd, van de turncompetie van district noord, jongens keuze niv. 9 in Meppel. Riemer Durk Krol en Arjen Hofstra hebben hier geturnd. De beide mannen hebben prima geturnd, maar helaas was het paard voltigeren de scherprechter en vielen ze terug in het klassement net buiten de prijzen. Arjen eindigde op een zesde en Riemer Durk op een 9e plaats.

Wedstrijd jongens 23 januari in Lemmer

Op 23 januari hadden de jongste jongens van de selectie hun eerste wedstrijd voor het Friese kampioenschap, in de verplichte oefenstof niv. 11 t/m 15, in Lemmer. De volgende jongens kwamen daar in actie: Bo de Boer, Toon Driesen, Stefan Hoekstra, Its Veenstra, Jelmer Koopmans en Rutmer Talstra. Voor Stefan was het zijn allereerste wedstrijd. Hij turnde een keurig wedstrijd en mocht dan ook de tweede prijs in ontvangst nemen. Ook Bo maakt zijn wedstrijddebuut. Hij turnde goed maar viel net buiten de prijzen hij eindigde op de vierde plaats. Toon, Its, Jelmer en Rutmer maakten iets te veel foutjes in hun oefeningen, waardoor ze buiten de prijzen vielen.

Plaatsingswedstrijd voor halve finale van het N.K. op 30 januari in Uithuizen

’s Ochtends vroeg om 7.00 uur vertrok Baukje Wijnja met haar moeder en trainer naar Uithuizen waar haar wedstrijd, in de 3e divisie van de landelijke competitie, om 9.00 uur begon. Baukje begon op brug. Helaas maakte ze op dit toestel een aantal vallen, waardoor ze laag scoorde. Haar oefening op balk ging erg goed. Ook haar sprong en vloeroefening waren netjes. Baukje eindigde op een 17e plaats en plaatste zich hiermee niet voor de halve finale van het N.K.

Plaatsingswedstrijd meisjes voor F.K. in Makkum

Op 6 februari kwamen Anna Wijbenga, Marrit Louwsma en Daimy Nieuwenhuis in actie tijdens hun 1e plaatsingswedstrijd voor het F.K. Deze meisje turnen alle 3 in de categorie junior niv. F en moesten het tegen elkaar opnemen. In totaal deden er binnen deze categorie 22 turnsters mee, wat best een groot aantal is. Helaas viel Anna een aantal keer van de balk, waardoor ze eindigde op een 20e plaats. Marrit turnde een goede wedstrijd, maar viel ook een keer van de balk. Marrit werd tiende. Daimy deed het op alle toestellen er goed en maakte weinig fouten zij mocht dan ook de eerste prijs in ontvangst nemen.

Eerste plaatsingswedstrijd F.K. in Drachten

Iris Wijbenga, Iris Koudenburg, Anna Bergstra en Baukje Wijnja kwamen in actie tijdens de wedstrijd in Drachten. Iris en Iris mochten beginnen, ze deden mee in categorie pupil 2 niv. D1. De meisjes startten bij vloer waar ze beide de mist in gingen, doordat ze hun oefening gedeeltelijk vergaten uit te voeren. Hierdoor was hun score op dit toestel erg laag. Ook bij de balk maakten ze een aantal vallen. Brug en sprong voerden ze wel netjes uit. Iris Koudenburg eindigde op de 11e plaats en Iris Wijbenga op een 19e plaats. In hun categorie deden 22 turnsters mee. Anna turnde een hele goede wedstrijd in de categorie jeugd niv. D1. Zij eindigde op een 9e plaats in een veld van 22 turnsters. Baukje turnde ook een goede wedstrijd, op balk eindigde ze zelfs als eerste. Ook op sprong en vloer turnde Baukje goede oefeningen. Helaas presteerde ze op de brug iets minder, waardoor ze buiten de prijzen viel. Ze eindigde op een 9e plaats.

Turnwedstrijd jongens keuze oefenstof Joure

In Joure hadden Riemer Durk en Arjen hun 2e wedstrijd in de turncompetitie. Riemer Durk werd in deze wedstrijd 10e en Arjen won door een prima wedstrijd te turnen met een aanpassing in zijn paard voltige oefening de 2e prijs!

Zoals u kunt lezen is, gebeurt er van alles bij onze gymnastiekvereniging. Naast wedstrijden zijn er wekelijks trainingen waar het gezellig is, maar waar ook hard getraind wordt. Op woensdagmiddag zijn de gymlessen voor de kleuters en de meisjes van groep 3 t/m 8. In totaal zijn er vijf trainingsgroep, waarbij indeling plaatsvindt op basis van leeftijd. Tijdens deze trainingen zijn de kinderen met veel plezier volop in actie!

Op de donderdag hebben we training voor jongens op recreatieniveau. De jongens kunnen zich dan helemaal uitleven met activiteiten als klimmen klauteren, rollen, duikelen, springen, zwaaien enz.
Ze kunnen al hun energie kwijt tijdens dit uur en dat is voor jongens erg belangrijk! De groep jongens die op selectieniveau turnen, trainen ook in dit uur, maar hebben hun eigen programma.

De damesgroep op donderdagavond is ook aan het groeien. Onder leiding van Hennie Jellema uit Sneek worden de dames in goede conditie gehouden door bezig te zijn met vormen van gaan en lopen. Tijdens deze lessen worden ook oefeningen met ballen of springtouwen gedaan. Om afwisseling te houden wordt er ook wel gebadmintond of gedanst. Hennie bedenkt iedere week wel weer iets leuks! In de laatste 20 minuten van deze les wordt aandacht besteed aan kracht door middel van oefeningen voor de buik-, rug-, arm-, been- en bilspieren. De les eindigt met heerlijke ontspanningsoefeningen, zodat de dames relaxed naar huis kunnen! Dit uurtje bewegen is ontzettend leuk, gezellig, sportief uurtje! Kom gerust eens langs om mee te doen en te proberen of het wat voor u/jou is. U bent van harte welkom!!