Nieuws vanuit Talma State

2 maart 2016

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Op het moment van schrijven is er best veel onrust in Talma State. Het is u vast niet ontgaan want de pers was er uiteraard alweer bij.
Het heeft allemaal te maken met het niet komen van de units die wel waren beloofd. Uiteraard is hier emotioneel op gereageerd, emoties die uiteenlopen van huilen, stil zijn, boos worden etc. Dat is voor een ieder heel persoonlijk. Deze emotie mag en moet er ook zijn, het enige wat wij als medewerkers kunnen doen is er zijn voor onze mensen en hun naasten en mee leven. Het is goed te begrijpen dat het een enorme teleurstelling is. Het is ook nogal wat om op de gemiddelde leeftijd van 85-90 jaar nog te ‘moeten’ verhuizen. Onze mensen worden uit hun vertrouwde omgeving weg gehaald, ver weg van familie, mantelzorgers en vertrouwde gezichten en gewoontes.
Te denken aan o.a. de huisarts, de kapper, de Coop, bakker Ypma etc. Maar ook de Talmanezen van het zorggedeelte. De verbinding wordt verbroken.

Er zijn appartementen gereserveerd door Elkien voor tijdelijke huisvesting, het gaat om appartementen in het verzorgingshuis De Finke in Koudum (16) en een aantal extramurale appartementen in Bolsward (6). Alles wat nu vrij komt in Sneek, Bolsward en Heeg wordt gereserveerd/vast gehouden door Elkien.

Bij het uitkomen van de Sylboade zijn er al verschillende individuele gesprekken geweest en hebben mensen al een keuze gemaakt. Ik hoop van harte dat dit goed en naar tevredenheid is verlopen.

Hoe moeilijkVanuit mijn positie als teamleider kan ik alleen maar aangeven dat ik mijn uiterste best blijf doen om voor de belangen van de bewoners, medewerkers en vrijwilligers op te komen. Maar ook het belang van wel verhuizen zal ik uitdragen. Wanneer er genoeg bewoners besluiten om geclusterd (Koudum) te gaan wonen kunnen er ook vertrouwde medewerkers mee.

De noodzaak voor sloop en nieuwbouw is duidelijk voor ons allemaal. Het voelt nu alsof we allemaal verliezers zijn. Mijn wens is dat we op een gegeven moment allemaal winnaars kunnen zijn.
We gaan er met elkaar het beste van maken!
Ik houd u via onze Sylboade op de hoogte.

Wat was er zoal anders nog te beleven in Talma State de afgelopen maand.

hartjesDonderdag 4 februari was er intramuraal koffie drinken, deze keer ging het over de liefde, verhalen over eerste liefdes, hartjes van chocola, rozenblaadjes, en nog meer, er kwamen mooie verhalen. De liefde van toen en nu is toch echt hetzelfde gebleven.

 

Breicafé Talma State

Breicafé Talma State

Elke dinsdag is er vanaf drie uur het breicafé, iedereen vanuit Heeg is hier ook van harte welkom, er wordt alleen een bijdrage voor de koffie gevraagd. Dus de sok mee onder de arm en gezellig een middagje Talma State.

Op 16 februari was er het optreden van het St. Ceciliakoor uit Heeg. Een hoogtepunt was toch wel de high tea op 19 februari, deze werd volledig door vrijwilligers georganiseerd, Heel erg bedankt. Er werd ouderwets thee gedronken met allemaal lekkere versnaperingen en dhr. Hendrik Heerschop heeft een presentatie gehouden over gebruiken op het kerkhof, hij had een paar prachtige verhalen.

Op 27 februari gingen we naar het MFC it Joo in Oudega, hier werd het stuk: It doarpshus ticht? Oer myn lyk! opgevoerd. PRACHTIG!

In maart staan er uiteraard ook weer leuke activiteiten op de planning waarbij u ook van harte welkom bent.
Zo komt op donderdagavond 10 maart 19.30 uur het mannenkoor Ons Genoegen voor ons en u optreden.

Ook staan er verschillende uitstapjes gepland namelijk:

  • Naar Fries scheepvaart museum donderdagmiddag 17 maart.
    Wie mee wil, graag aanmelden bij de receptie van Talma State.
    Op zaterdagmiddag 26 maart is er een Toneelvoorstelling van ‘De Spegel’ uit de Hommerts in Talma State.

Thuiszorg; ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om u erop te attenderen dat wij vanuit Talma State ook zorg bij u thuis kunnen geven. Dus heeft u thuiszorg nodig bel dan met onze locatie tel: 0515-334500

U kunt elke derde donderdag van de maand vanaf 17 uur genieten van een 3- gangen diner. Reserveren is wel een pré, een week van te voren via tel: 0515-334500
Eerst volgende keer is donderdag 17 maart

belbusDe belbus voor al uw ritjes (uitzondering is ziekenhuis-vervoer) kunt u reserveren via locatie Teatskehûs tel: 0515-571900

 

Vriendelijke groeten,
Foekje BakkerPatyna