St. Jozefschool

2 maart 2016

in St. Jozefschool

jozef-1

Bogies on Tour

De Bogies (Bogerman Bigband o.l.v. Anne Oosterhaven) hebben een mini-concert geven Zij wilden aangeven wat muziek met je doet wanneer je het samen maakt en ervaart. Je kon eigenlijk niet anders dan mee bewegen op de muziek! Wat bijzonder dat deze leerlingen samen deze prachtige muziek kunnen maken!

Het verhaal van de sint carnaval school

Carnaval

Carnaval

Carnaval was leuk grappig en gezellig. En we konden swingen en de polonaise doen en de school was pas kwart voor 2 in. En iedereen was heel mooi verkleed en dat was heel gezellig en we deden de polonaise en keken toneelstukjes en der werd ook een prins carnaval gekozen en dat was Jelle! O,ja de school hete sint carnaval school en er was   ook hele harde muziek. Geschreven door Sietze Ketelaar: groep 6

Alaaf!

Een deftige dame, een clown, of dracula, een boze wolf of een minion je kunt het zo gek niet bedenken of ze waren erbij. Carnaval op de St-Jozefschool, altijd weer een groot feest! Allemaal hossen en dansen op carnavalskrakers! Iedereen doet mee! Ouders maar natuurlijk ook de juffen en de meester. Net nog druk bezig geweest in “de stal” en daarna tijd maken voor de klompendans op het podium met het bekende nummer van “Guus kom naar Hus!” Er kon ook een Prins carnaval gekozen worden. En dit jaar is Jelle van Heeren de gelukkige Prins! Er waren nog meer prijzen te verdienen. Tijl Kiewiet en Sophie Wiegmink kregen de prijs voor het mooist verkleed. Sinticha Leibbrand was de best feestvierende van die middag! En Mirthe, Cloë, Fenna en Iris hebben de prijs gewonnen met de leukste act. Van harte gefeliciteerd, allemaal!

 Uurcultuur:

Voorstellingen die wij gaan bekijken:
Groep 7/8   Mijn zus Valerie
Groep 5/6   Brief voor de koning
Groep 4       Sneeuwwitje
Groep 1/2/3 Breidzjen

€ 995,10 het bedrag voor: Schaatsen voor Water!!

schaatsenHet is al weer enige tijd geleden, maar inmiddels zijn alle enveloppen met het sponsorgeld ingeleverd en is het geld geteld. Door de inzet van de kinderen is er een bedrag van €995,10 bij elkaar geschaatst! Voor ons een kleine moeite om dit bedrag af te ronden naar €1000,-. Dit bedrag hebben we overgemaakt naar Stichting Plan voor veilig drinkwater en een betere hygiëne voor de kinderen in Malawi. Van het geld worden toiletblokken en waterkiosken gebouwd. Geweldig bedankt voor ál jullie inzet!!

De vastenactie

Na het Carnaval komt er een periode van bezinning; de Vastentijd. Tijdens deze periode gaan we ons inzetten voor de mensen in Oeganda. Zij worden met het geld geholpen om te gaan met extreme droogte én extreme regenval, zodat de oogsten verbeteren en de mensen voldoende te eten hebben. Hiervoor gaan we op school aan het werk om vastenactiedoosjes te maken, zodat er thuis gespaard kan worden voor dit project. Met Palmpasen worden de Vastenactiedoosjes ingeleverd tijdens de kerkdienst op zondag 20 maart. Daarnaast starten we vanaf nu met het inzamelen van lege flessen voor deze actie. Mocht u al lege statiegeldflessen hebben, dan zijn deze vanaf maandag bij ons op school in te leveren. Ook zullen we bezoek krijgen op maandag 22 februari van een Oegandees kinderkoor! Na afloop is er gelegenheid voor groep 7/8 om met de Oegandese kinderen in gesprek te gaan.

Schoolvolleybaltoernooi

Zaterdag 19 maart wordt het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi gehouden in Sneek.

CITO toetsweek

De toetsweek is achter de rug en de resultaten zijn bekend. Deze komen tijdens het 15-minutengesprek aan de orde. We kijken hierbij naar de ontwikkeling van elk individueel kind.

Nationale voorleesweek

De Nationale Voorleesweek bijzonder verkleed afgesloten! De groepen werden verrast met een leuk voorleesverhaal. Voorgelezen door ouders! Hiermee werd de Voorleesweek in passende  Carnavalstijl afgesloten.

 Even voorstellen: Meester Thomas Wesseling

Mijn naam is Thomas Wesseling. Ik ben 37 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen van 11 en 13 jaar oud. Mijn hobby’s  zijn o.a. hardlopen en programmeren. Ik ben sinds 2011 werkzaam in het onderwijs, waaronder ook het voortgezet onderwijs. Daar kwam ik er al vrij snel achter dat het hebben van een vaste groep voor mij veel betekenis heeft. Het opbouwen van een band met de groep is toch wel het allerleukste en dat is in het VO wel een stuk minder. Ik merk nu met groep 7/8 dat ik weer helemaal in mijn element ben en geniet met volle teugen van de dagelijkse gang van zaken. We gaan er in ieder geval voor om er een superleuk en leerzaam schooljaar van te maken!

Juf Anneke Schreur

Mijn naam is Anneke Schreur, ik vervang Juf Marloes in groep 5/6. Mijn naam is dus Anneke Schreur, ben 25 jaar oud en woon in Sint Nicolaasga. Ik schaats, loop hard en rijd zo nu en dan paard. Na verschillende langdurige invalklussen ben ik nu werkzaam in groep 5/6. Ik ben een leerkracht die open en eerlijk is, duidelijk naar de kinderen en graag wil gaan zorgen dat alle kinderen met plezier naar school gaan. Het contact met ouders is hierin natuurlijk erg belangrangrijk