Voorwoord

2 maart 2016

in Voorwoord

Kijkend naar buiten zie ik weer golfjes op het water. En dan te bedenken dat dit nog geen twee dagen geleden bedekt lag met een strak laagje ijs. Van koude nachten tot prachtig zonnige middagen. Geen wonder dat de natuur even de weg kwijt is. Is het nu winter of heeft het voorjaar haar intrede gedaan? In tal van tuinen zie ik de voorjaarsbloemetjes de aarde al uit schieten. Prachtig witte sneeuwklokjes of bont gekleurde krokusjes. Niet alleen de planten en dieren zijn van slag, ook de mens lijkt het maar zwaar te hebben met deze weersomslagen. Lopende neus, hoesten, niezen, zere keel, koorts of zelfs een flinke griep waardoor je je bed niet uit wil. Het hoort er blijkbaar allemaal bij en kunnen er soms gewoon niet onderuit.

Ik hoop dat u niet al te lang last heeft van deze kwaaltjes, want zoals u in de agenda kunt zien, zijn er weer tal van activiteiten te beleven in Heeg. Van zang en blaasorkest tot hedendaagse popmuziek. Maar als u liever de voetjes gewoon op de vloer wilt houden, dan staat er ook voor u genoeg op het programma! Een film, toneel of een kijkje op het oude Heeg en de Hegemers…

voorwoordAan het eind van deze maand hopen we dat het echte voorjaar is begonnen. Lekker buiten aan de slag om alles weer op orde te maken voor het nieuwe seizoen. Vergeet in de nacht op 27 en 28 maart niet de zomertijd in te stellen. We zetten de klokken weer een uurtje vooruit. Als we dan toch vroeg wakker zijn, kunnen we gelijk even goed opletten of we de Paashaas buiten zien rondlopen. Misschien verstopt hij ook dit jaar weer bij u in de buurt zijn paaseitjes. Pasen valt dit jaar wel erg vroeg vergeleken met de andere jaren. We wensen u alvast fijne Paasdagen.

Heel veel leesplezier.
Met vriendelijke groeten,

Marcel Langeland
Namens de redactie van de Sylboade