It Pikepoltsje

4 april 2016

in It Pikepôltsje

Wilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!

pikepoltsjePjutteboartersplak “It Pikepôltsje”

Tollewei 201 | 8621 CX Heeg

 

 

Wat hebben we gedaan:

Het lag in de planning om nog verder te gaan met het thema winter, maar de winter is zo ver te zoeken dat we voor een ander onderwerp hebben gekozen.

Puk en Tomke storten zich in het verkeer!
We hebben een prentenboek op rijm (Stoeprand…stop) met vertelplaten erbij.
Wat zien we allemaal op de platen en hoe is dat bij ons in de straat. Waar spelen de kinderen en waar fietsen ze?
Als ze bij mem/heit achter op de fiets zitten, waar fietst mem/heit dan. Op de straat of op de stoep?

Waar rijden de auto’s. Zijn er ook verkeersborden? Misschien kunnen we wel een wandeling maken om te kijken of we ze kunnen vinden. In de klas hebben we er in ieder geval wel een aantal, maar wat ze betekenen?

Hoe ga je de weg oversteken. Waar zijn die zwart-witte strepen op de weg voor….
Rood licht??? Groen licht???

We gaan auto’s verven en we maken ook een grote auto van een kartonnen doos, met koplampen en wielen. Kun je er ook mee rijden?
Tomke en Puk wel, die hebben ook een auto gemaakt, zullen we eens luisteren hoe dat is gegaan?

We hebben een mooie vloerpuzzel over het verkeer. We maken een degelijk wegennet op de vloer en met al die auto’s op de grond wordt het wel heel druk. Gelukkig is er een politieagent die het verkeer regelt.

Jorn wordt deze maand alweer 4 jaar. Dat betekent dat hij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid van hem moeten nemen. We hebben van je genoten Jorn, veel plezier op je nieuwe school!

Flexibele opvang

Flexibele opvang nodig? Voor 8 euro per ochtend kan uw zoon of dochter bij It Pikepôltsje terecht. Even navragen of er plek is en op de ochtend zelf graag contant betalen. Veel ouders maken er al gebruik van. Breng uw kindje gerust, wanneer u om wat voor reden dan ook de ochtend nodig hebt (alleen mogelijk wanneer uw peuter reeds staat ingeschreven bij de peuterspeelzaal).