Nieuws van SSS-Heeg

4 april 2016

in SSS Heeg

Zaterdag 20 februari was in Oudehaske de eerste plaatsingswedstrijd voor het F.K. voor meisjes 6 t/m 9 jaar. Ilja Riemersma en Ilona Walinga kwamen in actie deze wedstrijd.

Ilja mocht al turnen in de 1e wedstrijd om 9.00 uur. Categorie pre-instap 1 niv. D4. Ilja turnde een keurige wedstrijd. Op sprong wist ze de hoogste score te halen. Op vloer werd ze 2e, brug een mooie 7e plaats. Balk mislukte helaas en werd Ilja op dat onderdeel dan ook laatste. Helaas viel Ilja niet in de prijzen maar wist toch nog een keurige 7e plaats te behalen in een groep van 12 turnsters.

Ilona turnde in de laatste wedstrijd van de dag. Categorie Instap niveau D2. Ilona turnde heel goed! Op brug en sprong wist ze de hoogste score te behalen, op balk 5e en vloer 8e. Met deze goede score’s wist Ilona over 4 onderdelen de 1e plaats te behalen en mocht op het hoogste trede van het ereschavot gaan staan om de gouden medaille in ontvangst te nemen! Ilona turnde in een groep van 18 sterke turnsters.
De 2e plaatsingswedstrijd voor deze meisjes is 9 april in Sneek.

Ook op zaterdag 20 februari hadden de jongens niv 11 t/m 15 hun tweede wedstrijd voor het Friese kampioenschap in Damwoude.
De eerste die in actie kwam was Bo de Boer. Bo turnde een goede wedstrijd, maar de concurrentie was erg sterk, zodat Bo deze dag met een 9e plek naar huis mocht.

Toon Driezen moest in de tweede wedstrijd turnen op deze dag. Voor Toon was het een prima dag. Met een prima start op brug zat Toon direct goed in de wedstrijd. Daarna liet Toon dit niveau niet meer los. Deze keurige prestatie monde uit in een schitterende overwinning in zijn categorie. Voor het Friese kampioenschap betekende dit dat hij in de totaalscore, over twee wedstrijden, 3e was.

Its Veenstra, Jelmer Koopmans moesten als derde op deze lange turndag. Jelmer begon niet helemaal fit aan de wedstrijd, maar knapte gedurende de wedstrijd helemaal op. Door keurig te turnen kon Jelmer een 3e prijs ophalen aan het einde van de wedstrijd. Iets onder het niveau van Jelmer turnde Its ook prima, maar hij viel buiten de prijzen met een 8ste plek.

Rutmer Talstra was de laatste die moest aantreden. Rutmer herstelde zich deze dag prima van zijn iets mislukte eerste optreden. Op deze dag werd een prima 7e plaats gehaald.
Van deze jongens mogen Jelmer, Bo, Rutmer en Toon naar het districtskampioenschap van Noord Nederland.

Tweede Plaatsingswedstrijd meisjes voor F.K. in Makkum

Op zaterdag 13 maart kwamen Anna Wijbenga, Marrit Louwsma en Daimy Nieuwenhuis in actie tijdens hun 2e plaatsingswedstrijd voor het F.K. Deze meisje turnen alle 3 in de categorie junior niv. F en moesten het tegen elkaar opnemen. In totaal deden er binnen deze categorie 22 turnsters mee, wat best een groot aantal is. Anna , Marrit en Daimy turnden een prima wedstrijd. Marrit werd zevende, Anna werd 13e, Daimy deed het op alle toestellen er goed en maakte weinig fouten zij mocht wederom de eerste prijs in ontvangst nemen. Ook plaatste Daimy zich hiermee als eerste voor het Friese kampioenschap.