St. Jozefschool

5 april 2016

in St. Jozefschool

Bezoek uit Oeganda

theatergroep uit Oeganda

theatergroep uit Oeganda

Volledig geboeid hebben geluisterd en gekeken naar de kindertheatergroep uit Oeganda. Een land waar lang niet alle kinderen naar school kunnen en waar kinderen niet altijd iets te eten hebben. Hiervoor zijn wij geld aan het inzamelen; in de Vastenactiedoosjes en door het sparen van statiegeldflessen.
Voor € 0,25 (het geld wat wij voor een statiegeldfles krijgen)kan een kind daar een hele dag naar school en krijgt dan ook nog te eten!
Over statiegeldflessen gesproken; de zak is al vervangen voor een nieuwe!

Flessenactie voor Oeganda

Het is ongelofelijk hoe hard er gespaard is voor de flessenactie! Inmiddels hangt er in de gang de 3e zak.

Geweldig gedaan, jongens!

Opsteker: zowel het Sneeker Nieuwsblad als GrootSneek vonden het de moeite waard om hier deze week aandacht aan te besteden.

Loopclinic

De Week van de BMS begonnen we sportief door met beide scholen deel te nemen aan een loopclinic van de Loopgroep Fit & Frij voor de groepen 5 t/m 8.
We begonnen met beide scholen met een warming up met muziek op het schoolplein, waarna vervolgens de groepen 5 t/m 8 richting de voetbalvelden vertrokken.
Dit tevens ter voorbereiding en een opwarmertje voor de kidsrun welke georganiseerd wordt tijdens de opening van het watersportseizoen op 30 april.

Theatervoorstelling “Breidzje” op de St-Jozefschool.

Op dinsdag 15 maart kregen wij bezoek van Tryater.

Zij speelden voor groep 1,2 en 3 de voorstelling “Breidzje”, een filosofische voorstelling over groeien. Als voorbereiding hadden we een gebreide lap in de klas gekregen om die te bekijken, te voelen en er over te praten. Wat heeft breien en groeien met elkaar te maken vroegen wij ons af.
In de voorstelling kregen we antwoorden op onze vragen, maar ook weer niet.
Het verhaal ging over Brecht en Arnold en over meten en groeien. Over groot en klein, oud en jong en over verdriet en feest. Alles hing van breisels aan elkaar.
De kinderen vonden het erg leuk, grappig, maar ook een beetje verdrietig en een beetje verwarrend.

Het gaf ons nog genoeg stof tot napraten over deze bijzondere voorstelling. En wij gaan in de klas samen verder breien aan de lap, en dat is best nog moeilijk!

De Week van de BMS

week van de BMS

week van de BMS

Maandag 14 t/m vrijdag 18 maart was het de Week van de BMS.

Tijdens deze week stonden we erbij stil dat alle scholen van de BMS een eenheid vormen en dat wij als persoon er voor elkaar zijn en iets voor elkaar kunnen betekenen. Door samen te werken is er vaak meer mogelijk. De week werd geopend middels een viering. Er vonden die week verschillende activiteiten plaats zoals het zingen van een vredesgroet die door alle kinderen op de BMS scholen op het zelfde tijdstip werd gezongen. Om zo ons verbonden te voelen met elkaar en de wereld om ons heen.