Voorwoord

10 april 2016

in Voorwoord

 

Met de Paasdagen achter ons liggend kijken we weer naar de volgende feestdagen. En feest zal het worden!  De meivakantie staat bol van de leuke activiteiten. Eind april hebben we Koningsdag met voor de jeugd van Heeg de Koningsspelen. Daarna hebben we de Opening Watersportseizoen met activiteiten binnen en buiten het dorp. Ja, u leest het goed, dit jaar ook weer buiten de dorpsgrenzen van Heeg.  Kom kijken in het centrum van Heeg en laat u meevoeren met de charmes van het fenomeen watersport met de kraampjes, preuvement en rondvaarten. Maar als u meer van het actieve bent, wees niet getreurd: als primeur dit jaar de Hoora Fit & Frij Rin!! Een loop voor jong en oud.

En alsof de maand april niet genoeg activiteiten biedt, mei gaat eveneens goed van start met allerlei leuke activiteiten.  Theater aan het Water, Heechspanning…..het is gewoon te veel om allemaal op te noemen. Bekijk snel de agenda en lees alles over de aankomende activiteiten in deze Sylboade.

 

Naast de leuke activiteiten die in en om Heeg te beleven zijn, zijn er de afgelopen tijd ver daarbuiten (…tja, hoe ver is ver?) toch ook dingen gebeurd die je wel aan het denken zetten. De samenleving is iets waardoor het fijn zou moeten kunnen zijn om samen te leven. Ieder doet zijn best om van zijn eigen wereld (dicht om hem/haar heen) iets moois te maken, maar binnen diezelfde samenleving voorwoordzitten ook (een kleine groep) mensen die daar heel andere opvattingen over hebben.  De recente aanslag in Brussel doet mijn adem toch wel even stokken. De terreurdaden komen steeds dichterbij en de beelden en verhalen van getuigen komen hard bij me aan. Strijd tegen terrorisme is iets anders dan oorlog tegen terrorisme. En oorlog is wel het laatst dat ik mee hoef te maken. Elk jaar op 4 mei sta ik stil bij de oorlogsslachtoffers die hun leven hebben gelaten in de strijd voor de vrijheid. Er zijn al veel te veel slachtoffers geweest. Het moet nu maar eens genoeg zijn!

 

We kunnen beter onze vrijheid vieren. Leven en laten leven.

Met vriendelijke groeten,

Marcel Langeland

Namens de redactie van de Sylboade