Basisschool It Wrâldfinster

14 mei 2016

in It wrâldfinster

Woest Water: het beste erfgoededucatieproject van Fryslân!

bootjeGroep 3 heeft dit educatieproject op 23 maart bezocht! De thematiek van Woest water gaat over het leven met.. en de strijd tegen het water. Hiervoor zijn fysiek en digitale leskisten ontwikkeld met uitgebreide werkboeken. Hier hoort verder een route door het museum bij waarbij de kinderen kunnen ervaren, beleven en ontdekken wat woest water te maken heeft met hun omgeving!

Stop-motion- animatie. Op 24 maart gingen de leerlingen van groep 7b/8  in groepjes met fotograaf Jeroen Deen bezig met het maken van een eigen animatiefilm met een lengte van ongeveer 1 minuut. Stop-motion is een animatietechniek waarbij door een reeks stilstaande beelden snel achter elkaar af te spelen, de illusie van beweging ontstaat. In  kleine groepjes bedachten de leerlingen een verhaal en maakten ze een plan hoe ze de film gaan uitvoeren. De filmpjes waren prachtig!

Bezoek aan de lammetjes. Donderdag 31 maart gingen de groepen 1 en 2 naar boer Bakker om de lammetjes te bekijken! De kinderen  vonden  het fantastisch! Wat fijn dat de groepen 1 en 2 ieder jaar weer zo welkom zijn bij (pake) Klaas en (beppe) Sietske Bakker!

Dansknallers. De groepen 4 en 5 hebben drie keer een geweldige dansles van meester Niels gekregen. Deze danslessen waren op  dinsdag 8, 15 en 22 maart. Drie lessen dans op maat. Ze leerden danspassen  uit breakdance, streetdance, hiphop, werelddans en nog veel meer. Dit was een lessenserie uit het Aanbod Akte2 en Ritmyk van Cultuurnetwerk Súdwest-Fryslân. Na drie lessen kregen de ouders, pakes en beppes, belangstellenden een prachtige presentatie van een half uur op 22 maart.

We gaan weer  een “Heitje voor een karweitje” actie houden voor ons Plankind Anthony Alexander Ana Alema in Ecuador. Hij is nu elf jaar en gaat graag naar school waar zijn lievelingsvak rekenen is! Onze school  sponsort Anthony iedere maand met € 21,50 en nu is de beurs bijna weer leeg!! Helpt u ons deze speciale beurs voor Anthony weer vullen? Onze kinderen willen graag een karweitje voor u doen voor € 0,50!!! De kinderen van de groepen 4 t/m 8 gaan op pad en moeten ieder 6 karweitjes doen  voor Anthony!! Plan investeert onze bijdrage in programma’s voor de mensen rondom ons sponsorkind. Zo dragen we niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar ook aan een beter leven voor alle kinderen en hun familie in de buurt van Anthony Alexander.

Zondag 3 april was er een Promotie concert van “Trijeklank” uit Heeg/Hommerts/Jutrijp in het Heechhús. De kinderen van de groepen 4 van beide basisscholen  volgen het eerste jaar van  AMV op school en lieten nu onder leiding van Renske Hiemstra “het Oerwoudlied” en “the Lion sleeps tonight” horen en ze bespeelden ook al verschillende instrumenten! Ook de tweede jaars AMV leerlingen uit groep 5 verzorgden een mooi optreden.   Verder toonden de leerlingen van groep zes die meedoen aan het project “Bruggen Bouwen Met Muziek”  dat ze al vier of zes noten konden blazen op de bugel of de dwarsfluit. Heel knap gedaan allemaal! Voor proeflessen aanmelden bij Homme Bakker

Schoolvoetbal: Woensdag 6 april deed groep 8 mee aan een schoolvoetbaltoernooi dat in Heeg werd gehouden en ze hebben de 2e plaats veroverd! Gefeliciteerd! De groepen 3 en 4 deden mee aan een voetbaltoernooi in Sneek dat door de Regionale Voetbal Academie was georganiseerd. Het doel was om geld op te halen voor Kika en de Regionale Voetbal Academie te promoten. En….groep 3 is kampioen geworden!! Gefeliciteerd!

Tot slot nog de groeten van onze Paashaas die in het Heempark vele eieren had verstopt voor alle leerlingen!!!