St. Jozefschool

14 mei 2016

in St. Jozefschool

Palmpasen: “Poorten hoog” werd er gezongen bij de poort van de kerk. Want daar stonden de kinderen van de St-Jozefschool voor de poort met hun prachtig versierde Palmpasen stokken. De opkomst was weer geweldig en de kinderen zongen enthousiast mee nadat ze hun haantje op de stok hadden geplaatst. Daarna liepen ze enkele ronden door de kerk, waarna ze plaatsnamen in de kerk. Pastor Verbeek ging voor in deze gezinsdienst samengesteld in samenwerking met school.

Er werd uitleg gegeven over alles wat er op de Palmpasen stok zit. Zo is het groene takje bijvoorbeeld het symbool van het nieuwe leven en staat voor dat het leven sterker is dan de dood. Daarna was er de wijding van de Palmpasentakjes. De kinderen mochten deze in de kerk uitdelen. Daarna werden de vastendoosjes ingeleverd. Wat een bedrag van 342,84 euro heeft opgeleverd voor de Vastenactie van Oeganda. Geweldig hoor, bedankt voor jullie inzet! Wij kijken terug op een prachtige viering.

Schoolvoetbaltoernooi 7/8 Afgelopen woensdag heeft ons voetbalteam súper gepresteerd tijdens het jaarlijkse jo-1lSchoolvoetbaltoernooi. Ondanks de regen is ons team 2e van de poule geworden en 6e van het hele toernooi! Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Met speciale dank aan Ignaz  Bergstra die de training en de coaching op zich heeft genomen en Jelke als assistent scheidsrechter. Woensdag middag om 13:15 hadden we het schoolvoetbal toernooi. In het team zaten Hidde, Jordy, Jelle, Martijn, Xander, Tom, Lars, Siv, Sterre, Rixt, Anna, Theresa en onze coach was Ignaz Bergstra. We gingen eerst op school omkleden en eten. Toen gingen we naar het voetbalveld met onze mascotte Huub de Zeester, onze eerste wedstrijd hadden we 1 – 0 gewonnen. Toen gingen naar de kantine even wat eten en drinken. Bij onze tweede wedstrijd hadden we helaas 2 – 0 verloren. Het ging bij de laatste drie wedstrijden ook heel hard regenen. Heel veel kinderen van de Sint jozefschool waren er om ons aan te moedigen. Onze derde wedstrijd hebben we weer 1 – 0 gewonnen. en de laatste 0 – 0  gelijkgespeeld. We hadden uiteindelijk 7 punten want als je wint krijg je 3 als je gelijk speelt 1 en verliest 0. Er waren twee prijzen een voor de mascotte en een voor de eerste prijs. Wij zijn uiteindelijk 6de geworden. Het was een super leuke dag. Groetjes groep 7/8


Schoolvoetbal Zaterdag 19 maart, werd in de Sneker Sporthal voor de 15e maal het Jeugdspektakel Scholenvolleybal georganiseerd. Hieraan doen 29 basisscholen vanuit de gemeente Súdwest-Fryslân mee, met 133 teams en meer dan 800 scholieren.Strak en goed georganiseerd. Een feestje voor sportieve basisschoolleerlingen. De Jozefschool presenteerde zich met 9 teams! Groep 2 van de Jozefschool waren de jongste deelnemers van het toernooi; met een fanatisme gingen de ballen over het net….dit beloofd wat voor de komende jaren. De andere groepen lieten ook een mooi samenspel zien; de één met volleybal ervaring en de ander zonder, máár met balgevoel. Aan het einde van een poule was de prijsuitreiking en jawel hoor ook de Jozefschool hoorde tot de prijswinnaars! Goed gedaan!  Met een medaille om de nek en een chocolade paashaas in de mond, voldaan naar huis.

Communicatiemuseum op de St-Jozefschool Een grote collectie ‘antieke’ mobiele telefoons, een echte fax, typemachines die jozef‘ping’ zeggen na iedere regel – in het communicatiemuseum bij ons op school was het allemaal te zien. Dit museum is samengesteld door leerlingen van de plusklas in Sneek, waar leerlingen van de Bonifatiusscholen uit Roodhuis en Sneek aan deelnemen. Van onze school gaat Boris uit groep 7 naar de plusklas en zo kon hij onze leerlingen rondleiden. Het museum is het resultaat van een lesproject waarvoor de kinderen musea in Den Haag en Groningen bezochten. Ze leerden hoe ze informatie bij elkaar kunnen zoeken en die daarna te presenteren. Ze ontdekten ook dat musea leerzaam én leuk zijn als je er iets kunt uitproberen. Daarom waren de blikjestelefoon en de draaischijftelefoon topstukken in dit communicatiemuseum. Het museum was tot de meivakantie te zien op ons onderwijsplein.